I det fynske folks tjeneste

Konservative i Faaborg-Midtfyn satser på det grå guld

Steffen Møller, tidligere cheføkonom for Dansk Metal, er netop blevet præsenteret som ny kandidat for de Konservative i Faaborg-Midtfyn.

00:32

De Konservative i Faaborg-Midtfyn har her til aften præsenteret Steffen Møller som ny konservativ kandidat.

De Konservative i Faaborg-Midtfyn har her til aften præsenteret Steffen Møller som ny konservativ kandidat ved en ekstraordinær generalforsamling på Ringe Bibliotek.

Steffen Møller er 71 år, og han er ikke den eneste i den Konservative gruppe, der er oppe i årene. De Konservatives spidskandidat i Faaborg-Midtfyn, Søren Clemmensen, er nemlig 72 år. Men det ser Steffen Møller ikke som et problem:  

- Vi er jo en ny generation af ældre. Vi går ikke på pension som i gamle dage. Selvom vi er over 70, så er vi ikke så gamle endda, siger den nye kandidat.

00:57 Luk video

Schlüters yndlingsøkonom

Steffen Møller er nok bedst kendt fra sin tid som cheføkonom hos Dansk Metal i 80'erne. Dengang gjorde han stort indtryk på daværende statsminister Poul Schlüter, som kaldte ham sin "yndlingsøkonom".

I 90'erne var han medlem af utallige bestyrelser i erhvervslivet. På et tidspunkt var han medlem af 114 bestyrelser. Siden 2004 har han stået for en stor maritim festival i Odense Havn.

Nu er det i stedet konservativ politik i Faaborg-Midtfyn, der skal i fokus. Det vækker glæde hos en anden garvet politiker. Folketingsmedlem Bertel Haarder kender nemlig Steffen Møller fra sin første tid som undervisningsminister:

- Jeg synes virkelig, at det er en god idé, at han nu i sin tredje alder vil have en politisk karriere. Han er en af dem, der tør sige, hvad han mener, så de skal ikke tro, at de kan styre ham i den konservative gruppe. Det er jo noget af det, der godt. At der er nogen, der siger, hvad de mener, siger Bertel Haarder.