I det fynske folks tjeneste

Kunstbænkens skæbne afgøres

Efter en lang og ophedet debat træffer politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune tirsdag aften den endelige beslutning om kunstbænken ved Ringe Sø.

1 af 4

Efter flere måneders debat og hård modstand fra mange borgere i Ringe, er det nu op til politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune at afgøre om der skal opstilles en kunstbænk af kunsteren Poul Ingemann ved Ringe Sø.

Utilfredse borgere har indsamlet over 800 underskrifter mod opstillingen, kommunen har afholdt borgermøde om sagen og placeringen af kunstbænken til 1,5 millioner kroner ser nu ud til at ændre sig.

Men trods modstanden tyder alt på at et stort flertal i byrådet tirsdag klokken 17 vil godkende opstillingen af den næsten 55 meter lange kunstbænk i beton.

De fleste partier har stillet deres medlemmer frit i sagen om kunstbænken, men både hos Socialdemokraterne, Venstre og SF er der massiv opbakning til bænken ved Ringe Sø.

Udover at sige ja eller nej til kunstbænken skal politikerne også beslutte, hvor den skal opstilles. Den hidsige debat førte til en alternativ placering nord for søen, og de politiske vinde peger i retning af, at det er den placering byrådet vil godkende.