Læserbrev-shitstorm mod borgmester

Otte læserbreve i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis, formentlig skrevet af samme person, har siden december fremstillet Faaborg-Midtfyns Kommunes borgmester Christian Thygesen som uhæderlig

De otte læserbreve er kommet fra opdigtede personer på adresser, hvor der bor andre mennesker eller som slet ikke findes, skriver Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis søndag.

Meget tyder dog på, at brevene er skrevet af den samme person, da budskabet i brevene er påfaldende ens.

De angriber borgmester Christian Thygesens hæderlighed med beskyldninger om at give vennetjenester til støtter i erhvervslivet, at lade kommunen betale sine regninger og at give økonomiske fordele til sin hustrus yoga- og fitnesscenter.

Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende har ikke fundet tegn på, at postulaterne bunder i virkeligheden.

Avisernes analyser af læserbrevene viser, at de er sendt fra adresser i hele Faaborg-Midtfyn Kommune såsom Nr. Lyndelse, Sdr. Højrup, Katterød, Millinge og Faaborg.

Afsenderne har hver sin email-adresse og er sendt fra forskellige email-tjenester og internetudbydere.

Ikke nok med det: De fleste af brevene er sendt fra forskellige IP-adresser - altså nummeret på de computere, de er sendt fra. 

- For os på avisen er det en alvorlig sag, at vi har ladet os føre bag lyset af en eller flere udspekulerede kampagnemagere, og det betyder, at Faaborg-Midtfyn-redaktionen nu strammer op på sine procedurer i forhold til at verificere identiteten på læserbrevsskribenter, hedder det i søndagens Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

I artiklen beklager aviserne overfor læserne og - ikke mindst - Christian Thygesen.

- De to store spørgsmål, hvem personen og motivet er, har vi desværre ikke svaret på, slutter den.

TV 2/FYN bringer mere om sagen klokken 19.30