I det fynske folks tjeneste

Maraton-manden: Ulriks næste mål er maraton nummer 600

Ulrik Pihl fra Ringe har løbet sit maraton nummer 500. Det skete ved Fruens Bøge. Om et år har han løbet 600 maraton, siger han.

01:26

Video: Jonas Mattsson

Hvis jeg siger "løb 21.097,5 kilometer" så bliver du nok træt - bare ved tanken.  Ikke desto mindre er det det en fynbo nu har gjort. 

Mandag var det nemlig gang nummer 500, at Ulrik Pihl fra Ringe tog af sted til et maratonløb - og gennemførte. 

Hvert løb er som bekendt 42 kilometer og 195 meter, og når man som Ulrik Pihl har klaret det 500 gange, ja så er man faktisk kommet mere end halvdelen af jorden rundt.

Oven i kommer så al fortræningen ...

- Det er surrealistisk at det nu er nummer 500. Det har været en lang kamp de sidste måneder for at nå dagen i dag. Det bliver rart at få det overstået, sagde Ulrik Pihl til TV 2/FYN, inden han løb ud på dagens 42.195 meter.

Han løb sit første maraton i 2006, og i 2012 begyndte han at løbe omkring 100 maratonløb om året.
Men det har ikke altid været lige sjovt, at gå frem til startlinjen, fortæller Ulrik Pihl:

- Der er dage, der er sjovere end andre. I dag er en af de sjove.

- Når solen skinner og det er godt vejr, så er det rart at løbe. Det er dejligt at komme ud og få noget frisk luft og møde nogle fantastiske mennesker, sagde Ulrik Pihl, som har sat maraton nummer 600 som sit næste mål:

- Og mon ikke det bliver til påske næste år?

Ulrik Pihls maraton nummer 500 blev løbet ved Fruens Bøge i Odense, hvor Ulrik Pihl blandt andet skulle holde tale for de i alt 150 løbere, der var mødt op.