I det fynske folks tjeneste

Markant fremgang for fynsk bank

Det er igen blevet gode tider i bankverdenen. I hvert fald går det støt fremad for Sparekassen Faaborg, der i årets første ni måneder har fået et overskud på 25,7 millioner kroner mod et underskud på 31,5 millioner kroner i samme periode sidste år.

1 af 2

- Vi fornemmer klart, at det går bedre i samfundet som helhed. De tunge skyer fra finanskrisen er lettet, og der er kommet tro på tingene. Det er positivt og afspejler sig også i nedskrivningerne, der er faldende for femte kvartal i træk, fortæller direktør Claus Sejling.

Efter kollapset i Fionia Bank har Sparekassen Faaborg markedsført sig selv på hele Fyn som en fynsk bank.

- Vi oplever en rigtig pæn tilgang af tidligere Fionia Bank-kunder. Især i Odense-området er der en del, der har fået øje på os, siger Claus Sejling.

For to måneder siden åbnede en ny filial i Årslev og i starten af 2011 åbner endnu en filial i Kerteminde.

- Vi er Fyns største lokale bank. Den position vil vi udbygge. Derfor har vi lagt en offensiv strategi. Vi vil være det oplagte valg for alle fynboer. Det stiller krav til vores filialdækning. Derfor åbner vi nye filialer, forklarer Claus Sejling.

Bankens regnskab for de første ni måneder af 2010 viser at indlån i banken er øget med 53 millioner kroner. Likviditeten, altså hvor mange penge Sparekassen skal have i kassen, er på 3,2 milliarder kroner mod lovens krav på 936 millioner kroner.