Millioner til kulturfyrtårne i Faaborg

Jubel hos museumsfolk i Faaborg. Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune besluttede torsdag at bevilge 40 millioner kroner til to af byens museer.

Det er to meget glade museumsfolk i Faaborg, der hver nu får 20 millioner kroner. Et klart signal om, at politikerne vil skabe udvikling Faaborg, mener de.

- Politikerne sender et helt utroligt stærkt signal. De sender et signal om, at de vil, at der skal ske noget med Faaborg og Sydfyn, siger direktør for Øhavsmuseet, Peter Thor Andersen.

- De sender et kraftigt signal, om at de ønsker udvikling i Faaborg, også på kulturområdet, siger museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen fra Faaborg Museum.

Syv særligt udvalgte signaturprojekter

Syv særligt udvalgte signaturprojekter i Faaborg-Midtfyn Kommune skal være med til at tiltrække flere borgere og virksomheder.

- Signaturprojekterne handler om at fremtidssikre kommunen og om at gøre Faaborg-Midtfyn til et stadig mere attraktivt sted at bo og besøge. Disse syv projekter er på hver deres måde vigtige for udviklingen i vores kommune, og jeg er glad for, at en enig kommunalbestyrelse står bag udvælgelsen af disse spændende projekter, siger borgmester Christian Thygesen, Venstre, i en pressemeddelelse om budgetaftalen.

Nyt museumskoncept

På et areal ved Faaborg Havn kan et kommende besøgscenter og landskabsmuseum komme til at ligge. Et helt nye museumskoncept.

- Det er et helt nyt museumskoncept, som ikke er set i Danmark før. Det skal kombinere kultur som udstillinger og fortællinger med udendørs aktiviteter som gåture i naturen med guider og snorkle- og sejlture på Faaborg Fjord, fortæller direktør for Øhavsmuseet, Peter Thor Andersen.

Penge til renovering og udviking

Faaborg Museum får 20 millioner kroner i start-kapital til renovering og udvikling af museet. Museet skal så via fonde skaffe resten.

- Projektet er delt op i flere dele. Den vigtigste er renovering af Carl Petersens fredede bygning fra 1915. Og den alene ligger i omegnen af 20 millioner kroner. Men vi har også andre projekter, som vi ønsker finansiering til, og det bliver lettere af skaffe fondsmidler, efter bevillingen fra Faaborg-Midtfyn Kommune, fortæller museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen fra Faaborg Museum.

Vigtigt for Faaborg

Kulturbevillingen kan blive en vigtigt saltvandsindsprøjtning for Faaborg, mener museumsfolkene.

- Ved at styrke museet yderligere er der stor sandsynlighed for, at vi kan tiltrække flere turister og gæster, og måske også nogle tilflyttere, fordi der er et rigt kulturliv, siger Gertrud Hvidberg-Hansen.

- Vi vil gerne tilgængeliggøre og løfte hele egnen, fordi vi ved godt, at det er den flotteste del af hele Danmark, som vi har her i Faaborg. Men det skal alle opdage danskere og udlændinge, siger Peter Thor Andersen.

Læs mere om de syv signaurprojekter her.

Signaturprojekter i Faaborg-Midtfyn Kommune

Jubel hos museumsfolk  i Faaborg. Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune besluttede torsdag at bevilge 40 millioner kroner til to af byens museer.