I det fynske folks tjeneste

National teknologidag – kun for piger

Færre piger vælger den naturvidenskabelige vej, når de skal uddanne sig. Det vil Naturvidenskabernes Hus og virksomheder som Rynkeby Foods nu ændre på

Foto: PR/Girls Day in Science

Smagstest, vitaminmåling og mødet med en kvindelig rollemodel – det er ingredienser, der skal gøre pigerne mere interesserede i uddannelser, som de blandt andet bruger på Rynkeby Foods A/S i Ringe på Girls' Day in Science. Mødet med mikrobiologien i den virkelige verden skal give skubbet.

 - Vi håber, det bliver sådan en dag, hvor vi kan få dem overbevist om, at det er et spændende område, lyder det fra CSR-manager Rikke Bekker Henriksen.

- Jeg tænker, det er en spændende dag begge veje. Vi vil gerne vise vores arbejdsplads frem, som vi er stolte af. Og så ved vi også godt, at det på sigt bliver sværere at finde medarbejdere, fordi ansøgningerne mod naturfagene bliver mindre og mindre.

Naturvidenskabernes Hus er centeret bag eventet, der forbinder virksomheder med grundskoler og gymnasier og giver eleverne en forståelse for naturvidenskab.

- Der er en stor mangel på piger inden for naturfaget. Vi går glip af et stort potentiale, fordi pigerne ikke er der, og samfundet går i en retning, hvor pigerne ikke er med, siger direktør for Naturvidenskabernes Hus Nanna Seidelin.

Virker det?

Det er fjerde gang, at dagen afholdes, og selvom der ikke er nogen målinger, der kan be- eller afkræfte effekten af kampagnedagen, så mener både Rikke Bekker Henriksen og Nanna Seidelin, at mødet med virkeligheden rammer noget hos de unge piger.

- Hvis jeg selv var 16-17 år, vil det virke – og det har jeg jo været engang, lyder det fra Rikke Bekker Henriksen efterfulgt af et grin, inden hun fortsætter: Vi havde en brygmester ude at fortælle om sit erhverv, da jeg gik i skole, og det satte mine tanker i gang. Jeg tror det giver noget, når det kommer nogen udefra.

- Vi laver evaluering på kampagnedagen, men vi håber også, at pigerne tager den debat med hjem til spisebordet og ind i klasselokalerne. Med den teknologiske udvikling vi er i, er det vigtigt både med mænd og kvinder, ligesom ung og gammel kan byde ind med noget forskelligt, for vi tænker forskelligt, siger Nanna Seidelin.