I det fynske folks tjeneste

Navnestrid i Bramstrup: Godsejer og mekaniker tørner sammen i Højesteret

En navnekonflikt mellem Bramstrup Gods og et autoværksted på Bramstrupvej ender nu i Højesteret og har fået principel karakter.

Er Bramstrup navnet på et gods eller et område? Det spørgsmål er blevet omdrejningspunkt i en speciel sag, som nu skal prøves ved Højesteret.

Det er ejeren af Bramstrup Gods, Niels Langkilde, som har sagsøgt virksomheden Automester Bramstrup, fordi han mener, at rettighederne til at bruge navnet Bramstrup tilhører godset. Ejeren af autoværkstedet mener derimod, at Bramstrup er navnet på et område, og at godset derfor ikke kan gøre krav på navnet. 

Uenighed mellem byret og landsret

Autoværkstedet har ligget på Bramstrupvej i Årslev siden 1995, men skiftede for tre år siden navn fra Højby Bilcenter til Automester Bramstrup. Det fik straks ejeren af Bramstrup Gods til at lægge sag an. 

Læs også Splid om stavemåde: Falsled Kro nægter at skifte navn

 

Striden er nu nået hele vejen til Højesteret efter både at have været igennem byretten og landsretten. I byretten blev Automester Bramstrup frifundet, men den kendelse ankede Niels Langkilde til Østre Landret. I landsretten blev det derimod slået fast, at området Bramstrup ikke findes separat fra Bramstrup Gods, og retten gik derfor imod byrettens kendelse. 

Ekstraordinært i Højesteret

Normalt kan man kun anke over én retsindstans, men ejeren af autoværkstedet har ekstraordinært fået lov til at anke sagen til Højesteret, da sagen menes at have principiel karakter. 

Der falder dom i sagen den 25. januar. Indtil da ønsker hverken godsejer eller automekaniker at udtale sig om striden. 

BRAMSTRUP GODS

Bramstrup Gods blev opført i begyndelsen af 1500-tallet.
Godsets nuværende hovedbygning blev opført i 1689 og ombygget i 1810. 
Siden 1848 har godset været i slægten Langkildes eje. 
Som barn vogtede Carl Nielsen gæs på godset.