Nej til eksamenscafé

Undervisningsministeriet har givet Midtfyns Gymnasium afslag på en ansøgning om at oprette en eksamenscafé, der skulle hjælpe de gymnasieelever, der ikke har mulighed for at få hjælp hjemme.

Tusindvis af gymnasieelever går i disse dage op til en 24-timerseksamen, hvor de trækker et spørgsmål, og så har de 24 timer til at forberede sig inden de skal til eksamen.

- Ideen var, at vi skulle give elever mulighed for at mødes i en slags eksamensværksted, hvor de skulle kunne få noget sparring og vejledning af gymnasielærere. Det skulle selvfølgelig ikke være lærere, der er involveret i elevernes efterfølgende eksamen, siger Thorkil Jacobsen fra Midtfyns Gymnasium til Information.

Eksamens formen betyder, at nogle elever kan trække på hjælpe fra forældre og netværk, mens andre må klare sig selv.

-Der er mange gode elementer i 24-timers eksamensformen, men den er klart socialt skævvridende. Jeg forstår ikke Undervisningsministeriets afgørelse, for der er i princippet ingen forskel på, om man får hjælp af en lærer, man ikke skal til eksamen hos, eller om man får hjælp af sine forældres venner, siger formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS), Phillip Dimsits til avisen.

Derfor ville Midtfyns Gymnasium lave en café, hvor elever kunne forberede sig til eksamen efter at de havde trukket et spørgsmål, og så få hjæp fra et nabogymnasium. Men den går ikke fastslår ministeriet.

- Ministeriets melding er, at de elever, der kan, gerne må få hjælp af netværket. De må også gerne købe sig til hjælp. Men gymnasiet må ikke gøre noget for at kompensere for denne skævhed ved at sørge for hjælp til dem, der ikke kan skaffe den selv, siger læreren til avisen.

Oversigt

    Oversigt