I det fynske folks tjeneste

Nordagerskole renoveres i 2018: Faaborg-Midtfyn fremrykker investeringer

Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn besluttede mandag at fremrykke investeringer for mere end 25 millioner kroner.

Børnene på Nordagerskolen får renoveret deres skole tidligere end ventet.

Der er gode nyheder for cyklister og sportsudøvere i Faaborg-Midtfyn Kommune.

En enig kommunalbestyrelse besluttede mandag at fremrykke en række planlagte anlægs- og renovationsprojekter af blandt andet cykelstier og idrætshaller. I stedet for at blive ført ud i livet i 2019 og 2020, vil projekterne blive til virkelighed i 2017 og 2018.

Det er fire konkrete projekter, der bliver fremrykket. Det drejer sig om cykelstier fra Nr. Broby til Brobyværk og fra Assensvej i Faaborg til Millinge, renovering af Nordagerskolen i Ringe, indkøb af nye saltspredere og renovering af idrætshaller. 

Læs også Protest mod skolelukning

I alt bliver der fremrykket anlægsinvesteringer for 25,8 millioner kroner, og omprioriteringen glæder borgmester Christian Thygesen (V).

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu gør projekterne til virkelighed tidligere end planlagt. Disse projekter har været efterspurgt og vil gøre en forskel, som borgerne kan mærke i hverdagen. Så det giver utrolig god mening, at vi rykker dem op på to do-listen, siger Christian Thygesen.

Præcis hvilke halrenovationer, der rykkes frem, er endnu ikke fastlagt. Faaborg-Midtfyn Kommune går i den kommende tid i dialog med kommunens haller og koordinerer renoveringerne med dem.

Fremrykningerne drejer sig om fire projekter: 

Renovering af idrætshaller
Der fremrykkes 3,8 millioner kroner til 2017 og 4,3 millioner kroner til 2018. 
Anlæg af cykelstier og opfølgning på trafiksikkerhedsplan
Strækningen Nr. Broby - Brobyværk fremrykkes til 2017, mens strækningen Assensvej - Millinge fremrykkes til 2018. Der fremrykkes 5,5 millioner kroner til 2017 og 2,4 millioner kroner til 2018.
Delvis fremrykning af renovering af Nordagerskolen
Der fremrykkes 9 millioner kroner fra 2019 til 2018.
Udskiftning af nedslidte saltspredere
Der fremrykkes 4,2 millioner kroner til 2017.