I det fynske folks tjeneste

Ny festival er populær: Avernax udsolgt på 45 timer

Efter mindre end to døgn var samtlige billetter til all inclusive-festivalen Avernax solgt. Fantastisk motiverende, siger arrangørerne.

Foto: Avernax

Onsdag aften startede billetsalget til næste års Avernax Festival, der foregår på Avernakø i Det Sydfynske Øhav.

Allerede fredag eftermiddag måtte arrangørerne tænde de røde lamper og melde alt udsolgt.

Den store interesse for den stadig nye festival kommer bag på arrangørerne, der alle oprindeligt kommer fra Fyn. En enkelt bor en del af året på Avernakø, mens de øvrige i dag bor i København.

- Vi havde håbet på, at det ville gå hurtigt, men vi turde ikke helt tro på det. Det er fantastisk motiverende, at så mange har lyst til at komme til vores lille festival, der kun har eksisteret et år, siger Laura Kjeldbjerg, der er kommunikationsansvarlig for festivalen.

- Det betyder også, at vi ikke skal bekymre os lige så meget, om budgettet holder. Det skal vi ud og fejre i morgen (lørdag, red.), fortæller Laura Kjeldbjerg.

Hvad er Avernax

Avernax Festival blev afviklet for første gang i 2017 med blandt andet Niels Skousen og Lasse og Mathilde på scenen.
Festivalen er 100 procent foreningsejet og non profit. Alt overskud går til afholdelse af festivalen og støtte af det lokale ø-liv.
Det økonomiske fundament er baseret på støtte og indtægter fra selve festivalen. I 2017 blev festivalen støttet af Faaborg-Midtfyn Kommunes kulturpulje, festivalens øl-leverandør Albani og Tuborgfondet.

Flere billetter

Sommerens succesfulde debutfestival har fået arrangørgruppen til at sælge lidt flere billetter til næste års festival.

- Vi har udvidet festivalen med 100 billetter, så der er i 2018 er 600 voksenbilletter. Det kan vi jo i hvert fald konstatere, at der er et marked for. Så må vi evaluere på det efter festivalen. Det skal hele tiden være bæredygtigt for konceptet og vigtigst af alt for øboerne, siger Laura Kjeldbjerg.

Arrangørerne har i forbindelse med billetsalget offentliggjort det første musiknavn på 2018-plakaten. Første navn det københavnske band Fugleflugten, der blandt andet spillede på Roskilde Festival i sommer i dagene inden selve festivalen begyndte.

- Nu går vi i intensiven med at få flere aftaler i hus, så vi kan præsentere et fedt musikprogram, siger Laura Kjeldbjerg. 

  Foto: Avernax