I det fynske folks tjeneste

Nyt cykeltyveri: Fik stjålet cykler for 200.000 kroner

Nu har cykelfabrikanten Kildemoes i Nørre Lyndelse været udsat for tyveri igen.

00:18

Tyvene har skaffet sig adgang til Kildemoes ved at brække en dør op.

Det er anden gang, at Kildemoes på Albanivej i Nørre Lyndelse, hvor cykelfabrikanten har hovedkontor og lager, oplever tyveri. 

Tidligere på måneden blev der stjålet for 100.000 kroner elcykler. Og nu har tyve været på spil igen. 

Natten til fredag fik Kildemoes stjålet 32 el-cykler, til værdi af formentlig 200.000 kroner. Det fortæller it- og logistikchef Laus Kristiansen. Den endelige værdi er endnu ikke opgjort. 

Læs også Cykeltyverier er på historisk lavt niveau

- Det betyder en masse ekstra arbejde. Og det er rigtig træls, at nogle synes, det er sjovt, at gå ind og stjæle vores varer, fortæller Laus Kristiansen. 

Tyvene brækkede en port op, så de kunne åbne døren indefra og skaffede sig herigennem adgang til cyklerne. 

Mistanke om samme gerningsmænd

Ifølge Laus Kristiansen har Kildemoes en formodning om, at det kan være de samme gerningsmænd, der har været på spil igen. 

- Vi kan godt have mistanke om, at det er de samme, som var på spil for fjorten dage siden. Det er to gange på to uger. Jeg har arbejdet her i virksomheden i tyve år, og det er første gang, jeg oplever det her, siger Laus Kristiansen. 

Hvor tyvene sidste gang tog cyklerne op af kasser, og efterlod embalagen med stelnummeret på, så har de denne gang ikke efterladt embalagen. Derfor må Kildesmoes lægge et større arbejde i at klarlægge omfanget af tyveriet. 

Større sikkerhed

Efter de to episoder tager Kildesmoes nu flere forbehold. De sætter videoovervågning op, og ansætter en vagt til at kontrollere området. 

- Vi skal bare have skærpet sikkerheden på det hele, så vi ikke bliver udsat for det her igen.