I det fynske folks tjeneste

Ø-færgen i problemer igen-igen

Den nye ø-færge fra Faaborg til Lyø og Avernakø er fortsat ramt af tekniske problemer. Afgangen klokken 8 fredag morgen måtte aflyses, og nu er politikerne er ved at miste tålmodigheden.

02:00

Når færgen ligger underdrejet på grund af tekniske problemer går det ud over turister og erhvervsdrivende.

1 af 2

02:00 Luk video

Den nye Ø-færge Faaborg III, der sejler mellem Faaborg, Lyø og Avernakø er gang på gang ramt af tekniske problemer.

Og når færgen ikke sejler, giver det problemer for beboerne og turisterhvervet på øerne. Tove og Hans Nielsen er nogle af dem, der blev ramt fredag morgen - de var nemlig klar på kajen i Faaborg klokken 8. De bor i Odense og har sommerhus på Avernakø, som de skulle have været over til.

- Heldigvis har vi jo tid til at vente. Vi håber, at afgangen klokken 10 går så, siger Hans Nielsen.

Gal igen i eftermiddag og aften

Siden den helt nye færge blev indsat i juni, har den flere end 10 gange været ramt af tekniske problemer, der har ødelagt sejlplanen. Sidst det skete var den 24. februar.

Nu kræver politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune, at der sker noget.

- Vi har jo købt en ny færge i tillid til at et moderne udstyr kan sikre infrastrukturen til vores øer. Men for de virksomheder vi har på øerne er det jo dybt utilfredsstillende, at deres forretningsgrundlag kan skride. Min tålmodig er meget tæt på at være opbrugt, siger Bo Andersen (V), der er medlem af Ø-udvalget i Faaborg-Midtfyn.

Færgen var klar til at sejle som planlagt klokken 10, men lige nu skrive de på Ø-færgens hjemmeside, at afgangen klokken 16 og 20 er aflyst.

Følg med i Ø-færgens afgange og aflysninger her