Optimisme i Faaborg-Midtfyn efter møde

En løsning på konflikten i Faaborg-Midtfyn Kommune kan være på vej efter dialogmødet mellem politikere og forældre torsdag aften. Pædagogerne er optimistiske efter mødet, og senere fredag afgør de om konflikten skal fortsætte i næste uge.

Forældrene i Faaborg-Midtfyn Kommune må også fredag finde alternative pasningsmuligheder til deres børn. Alle kommunens daginstitutioner er ramt for 4. dag i træk ramt af arbejdsnedlæggelser.

Men noget tyder på, at forældrene har en god chance for at deres børn igen kan blive passet  i daginstitutionerne fra mandag morgen.

Kanonmøde

Et dialogmøde på Ringe Bibliotek mellem forældre og politikere torsdag aften gav et særdeles positivt resultat, lyder det fra pædagogerne.
 
- Det var et kanongodt møde. Vi fik råbt politikerne op, og der blev peget på forskellige nye tiltag - blandt andet var politikerne lydhøre over for at få nedsat nogle arbejdsgrupper, siger Bjarne Milling, der er talsmand for de strejkende pædagoger.

Selvom politikerne ikke kom med indrømmelser eller lovede at tage besparelserne på børnepasningsområdet af bordet, så kan alene dialogen være med til at skabe tøbrud i konfliken.

- Der er en positiv stemning efter mødet, og nu må vi se hvordan dagens debat spænder af. Først i eftermiddag afgør vi om arbejdsnedlæggelsen skal fortsætte i næste uge, siger Bjarne Milling.