I det fynske folks tjeneste

Penge på vej til ældrecenter

Politikerne i Faaborg/Midtfyn Kommune vil hjælpe Tingager Ældrecenter i Ringe med flere penge. Men først skal plejehjemmets økonomi gennemgås.   

Arkiv

Kommunen undersøger økonomien

Børn og andre slægtninge på besøg skal bruge tiden på at tale med deres gamle og ikke udføre praktiske opgaver. Socialudvalget i Faaborg/Midtfyn Kommune vil undersøge økonomien på Tingager Ældrecenter i Ringe, efter at det er kommet frem, at opgaver presses over på de pårørende. Det skriver Ritzau.

For nylig fik beboerne og de pårørende i et brev at vide, at besparelser betyder, at der døgnet rundt bliver færre ansatte, og at det betyder længere ventetid for beboerne. Samtidig vil personalemanglen betyde flere opgaver til de pårørende, for eksempel har personalet ikke samme tid til at følge de ældre til læge.

Formand for socialudvalget Herdis Hanghøi (V) siger, at udvalget på et møde mandag besluttede, at det nu skal undersøges, om Tingager har færre ressourcer end de andre plejehjem i kommunen. Samtidig skal plejehjemmets forbrug af vikarer gennemgås.

 - Alt det skal vi have afdækket, inden vi eventuelt går ind og
giver flere penge, siger Herdis Hanghøi.

Næstformand i socialudvalget Jos Bisschop (S) siger, at det er kommet bag på ham, at de pårørende bliver bedt om at løse opgaver.

 - Det må ikke ske, at man har ansat personale, som så er nødt
til at uddelegere arbejde. Den holder ikke, siger Jos Bisschop.

Forholdene på Tingager er blevet kritiseret af både FOA,
plejehjemsledernes organisation og Ældre Sagen.