Penge for at servere sund hal-mad

Faaborg-Midtfyn Kommune vil give ekstra tilskud til haller, der udskifter pomfritterne med gulerødder.

Ny ordning afprøves

Kost- og sundhedseksperter har i årevis forsøgt at få landets idrætshaller til at servere sundere mad for de unge sportsfolk, men uden det store held.

Nu vil Faaborg-Midtfyn Kommune afprøve en ny ordning, hvor man belønner haller, der slukker for frituregryden og i stedet serverer friske sandwich, frugt og grøntsager, skriver Danske Kommuner.

20 kroner pr foreningstime

Med sin nye tilskudsmodel, der netop er sendt i offentlig høring, vil kommunen give 20 kroner ekstra pr. foreningstime, hallen er udlejet, hvis der udbydes sund kost i stedet for fastfood.
 
Kultur- og fritidsudvalgets næstformand, Jakob Holm (SF), håber, at hallerne vil lade sig lokke af den økonomiske gulerod.

- Det er vigtigt, at kommunen signalerer, at der er en naturlig sammenhæng mellem fysisk aktivitet og sund kost, fastslår han.

Nye aktiviteter udløser også penge

Den nye tilskudsmodel skal også være med til at trække flere borgere til hallerne. Blandt andet vil kommunen oprette en initiativpulje, som giver alle haller 40 timer med et forhøjet kommunalt tilskud, hvor man kan eksperimentere med arrangementer, som skal skabe mere aktivitet.