Politikere skrotter lokalt kulturcenter

I Horne på Sydfyn er de skuffede. En lokal projektgruppe har i flere år arbejdet for et idræts- og kulturcenter, men nu har politikerne sagt nej til at støtte dem. Beboerne i Horne føler, at politikerne løber fra deres løfte.

Hans Henrik Møller har sammen med resten af Horne haft store visioner. En lokal projektgruppe har siden 2005 arbejdet for at få udvidet det lokale idrætscenter.

- Vi fik lavet en plan der hed Sportspark Fyn 2016, og det skulle være med aktiviteter og en ombygning af vores anlæg til et idræts- og kulturcenter, siger Hans Martin Møller, der har været projektleder for visionen.

Kommunens økonomi forringet

I tirsdag skulle kommunalbetyrelsen i Faaborg-Midtfyn tage endelig stilling til om kommunen ville støtte projektet. Et flertal stemte flertallet nej.

- Jeg har det rigtig skidt. Det er svært at finde ord for hvordan man har det efter sådan en afgørelse, siger Hans Henrik Møller.

Afslaget kom på trods af at de samme politiker i 2006 havde givet Horne Idrætscenter en hensigtserklæring om at give et årligt driftstilskud på 450.000 kroner.

- Kommunens økonomi har siden 2006 ændret sig væsentligt, og hvis vi skulle give et driftstilskud på 450.000 kroner ville det betyde, at vi skulle beskære resten af kommunens idrætsforeninger for et tilsvarende beløb, siger borgmester Bo Andersen(V).

Borgerne i Horne havde også et andet forslag - nemlig at politikerne i stedet gav dem et engangsbeløb på 4,1 millioner kroner. Men det ønskede et flertal i kommunalbestyrelsen heller ikke.

- Hvis vi skulle tage så stort et beløb ud, ville det gå ud over skoler og børnehaver, og det går ikke, siger Bo Andersen(V).

Men i Horne føler de sig svigtet.

- Der er lagt tusindsvis af frivillige timer i det her arbejde, og så får man sådan en dom , som man føler er dybt uretfærdig, lyder det fra Hans Martin Møller.

Borgmesteren forstår godt skuffelsen og åbner muligheden for at kommunen vil se på projektet igen om 2-3 år.