Robotkørestol testes i Faaborg-Midtfyn

Et nyt partnerskab mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, Københavns Kommune og det japanske konsortium NEDO betyder, at ti japanske robotkørestole skal testes i Danmark.

Ambitionen er at tiltrække flere udenlandske virksomheder, som vil afprøve teknologiske velfærdsløsninger i Danmark.

- Velfærdsteknologi, som de japanske robotkørestole, giver os muligheder for både at forbedre vores borgeres livskvalitet, forbedre vores medarbejderes arbejdsbetingelser og effektivisere vores arbejdsgange. Derfor ser vi frem til vores samarbejde med Københavns Kommune og NEDO, siger borgmester Christian Thygesen

Robotkørestolen er designet, så de ældre selv vil kunne komme fra seng eller stol og over i kørestolen, fordi ryglænet kan tages af. Samtidig kan robotkørestolen fjernstyres, så de ældre ikke behøver hjælp til at få fat i den, siger Faaborg-Midtfyns borgmester, Christian Thygesen.

Kommunen har allerede erfaringer med det japanske konsortium.

- Vores mål er både at sikre, at vi har de bedst mulige produkter til rådighed, men også at udvikle potentialer for vores lokale virksomheder, siger borgmesteren.

Aftalen indebærer, at Faaborg-Midtfyn og København giver adgang til testfaciliteter, medarbejdere, data og formidler kontakten til ældre, der gerne vil teste robotkørestolen. Mens de japanske samarbejdspartnere stiller robotkørestolen til rådighed. Testperioden begynder i slutningen af 2014.