Rosabella og Mikkel bruger fjumreår til at bygge campingvogn om til kaffebar

I deres sabbatår har kæresteparret Rosabella Larsen og Mikkel Dalskov fra Faaborg sammen bygget en kaffevogn ud af en slidt campingvogn fra 80'erne. Nu skal de snart tage hul på deres tredje og fjerde sabbatår.

Flere og flere unge tager et sabbatår. Nogen tager ud og rejser, og andre på højskole, men de fleste vil gerne tjene lidt knaster til at fyre af på førnævnte. 

Sådan var det i hvert fald for kæresteparret Rosabella Larsen og Mikkel Dalskov, der har brugt deres sabbatår på at bygge deres egen kaffebar ud af en slidt campingvogn. 

quote Det er jo en uddannelse i sig selv. Du skal både have styr på det økonomiske og regnskab, men også selve det håndværksmæssige

Mikkel Dalskov, ejer, CoffeeCouple, Faaborg

De skulle have rejst Europa tyndt, men ligesom for mange andre unge blev deres planer stoppet af pandemien. 

- Vi valgte så at bruge de opsparede penge på at lave campingvognen. Forhåbentlig får vi tjent pengene ind igen og gerne med lidt overskud, så vi kan komme ud og rejse til september, siger 21-årige Mikkel Dalskov.

Det unge par har nemlig brugt omkring 60.000 kroner i alt på at få den slidte campingvogn klar til at stå ved Faaborg Havnebad sommeren over. 

- Det har været en hård og lærerig proces, siger Rosabella Larsen.

- Jeg tror ikke, at vi kunne ikke have gjort det uden hinanden, supplerer Mikkel Dalskov. 

De famøse "fjumreår"

Parret mødte hinanden sidste år og havde kun kendt hinanden i et par måneder, før idéen poppede op første gang. 

Derfra gik der ikke længe, før de havde ansøgt om en stadeplads på Faaborg Havn til kaffevognen "CoffeeCouple". 

-  Selvom vi begge to gerne vil studere, så er der ingen af os, der har travlt. Vi vil få os al den erfaring, vi kan, i løbet af vores sabbatår og prøve en masse ting af, siger 20-årige Rosabella Larsen, der er ved enden af sit andet sabbatår. 

Hvad er et sabbatår?

Kæresten Mikkel blev færdig på Faaborg Gymnasium i 2018, er i gang med sit tredje sabbatår og har følt et pres fra samfundet om at komme videre i uddannelsessystemet.

Han har indtil nu både brugt sine sabbatår på at rejse, på højskole, været værnepligtig og arbejdet som handicapmedhjælper. 

- Man bliver ofte spurgt; skal du ikke snart have dig et rigtigt job, og skal du ikke snart i gang med at studere i stedet for at have de her fjumreår?   

- Det er jo en uddannelse i sig selv. 

Parret er dog ikke helt uden erfaring. Rosabella har tidligere arbejdet som barista, mens kæresten Mikkel endnu har til gode at mestre den famøse latte art. 

Til gengæld er han, ifølge ham selv, blevet "autodidakt VVS'er" i takt med istandsættelsen af campingvognen. 

Mikkel Dalskov har sågar fået tatoveret en kop kaffe på sin venstre arm.
Mikkel Dalskov har sågar fået tatoveret en kop kaffe på sin venstre arm.
Foto: Amanda Holmgaard Sørensen

Med en tilværelse som selvstændig følger der spandevis af læring med, ifølge parret, der har skulle finde op ned i oprettelse af CVR og indregistrering af moms. 

-  Det er jo en uddannelse i sig selv. Du skal både have styr på det økonomiske og regnskab, men også selve det håndværksmæssige, siger han. 

De har selv stået for at renovere hele campingvognen, der efter udmelding fra kommunen om tilbud af en stadeplads, skulle blive klar på kun en måned. 

Det unge par har endda haft fint besøg af skuespillerinde Bodil Jørgensen. Det kan ses på deres instagram.

Renoveringen har ligeledes krævet grundig koordinering med Fødevarestyrelsens retningslinjer.  

- Der er virkelig mange ting, vi ikke vidste, at vi skulle, og som vi har måtte finde ud af hen ad vejen, siger Mikkel Dalskov.  

De understreger dog begge, at de ikke kunne have gjort det uden hjælp fra familie, venner og bekendte. Derfor er deres råd til andre, der overvejer at springe ud i lignende projekter: 

- Spørg om hjælp. Folk er virkelig søde til at hjælpe, hvis bare man spørger, siger Rosabella Larsen.

Give tilbage til lokalmiljøet 

Udover at få en helt masse erfaringer og oplevelser med i rygsækken håber parret også på at kunne give noget tilbage til lokalmiljøet i Faaborg. 

- Vi støtter det lokale, og vi støtter hinanden her i Faaborg. Det går vi rigtig meget op i, siger Rosabella, der understreger, at det bæredygtige aspekt også spiller en rolle. 

Derfor sælger de også bagværk fra det lokale Vesterports Bageri, og kaffebønnerne er nøje udvalgt fra en lokal virksomhed Estate Coffee i Haarby. 

 - Man er mere kollegaer, end man er konkurrenter her i byen. Det er det fede ved, at en by som Faaborg er så lille, siger Mikkel Dalskov. 

Selvom kaffe-parrets kærlighed til den lille by ikke er til at så tvivl om, er planerne for fremtiden højst sandsynlig uden for byen. 

- Vi vil gerne studere fra næste år. Måske i Aarhus, siger Mikkel Dalskov, der endnu ikke ved, hvilken uddannelse han vil søge ind på. 

Parret vil rejse rundt i Europa til efteråret i deres nyligt indkøbte Berlingo.
Parret vil rejse rundt i Europa til efteråret i deres nyligt indkøbte Berlingo.
Foto: Amanda Holmgaard Sørensen

Tilsvarende tvivl findes hos kæresten Rosabella Larsen, der håber deres planlagte rejse i Europa til efteråret kan give lidt klarhed. 

Men indtil da kan kæresteparrets vogn findes sommeren over på Faaborg Havn. 

- Når vi drejer nøglen om og har stået her hen over sommeren, så håber jeg, vi bare har lært en masse, siger Mikkel og tilføjer:

- Og så håber vi da på, at vi kommer herned igen næste sommer.