Rynkeby inviterer piger til at smage på mosten

Der er for få kvindelige ingeniører, og det har fået virksomheder og science-centre over hele landet til at byde skolepiger inden for. Rynkeby tager i dag imod en gruppe piger fra Midtfyns Gymnasium.

Kun hver fjerde studerende på ingeniøruddannelserne i Danmark er kvinde, og samtidig planlægger ifølge OECD kun 2,6 procent af de helt unge - de 15-årige danskere en fremtid som ingeniør.

- Hvis vi skal være med i det globale innovationskapløb, skal dette tal løftes. Og her udgør kvinder et potentiale.  Samtidig er ledigheden blandt ingeniører meget lav, og flere job kan allerede i dag ikke besættes. En tendens, der kun forstærkes, hvis vi ikke sætter massivt ind. Kun cirka hver fjerde af de nye ingeniørstuderende er en kvinde, og sådan har det set ud i en årrække, siger Nanna Seidelin, der er direktør for Jet-Net.dk. 

Vi inviterer pigerne til en spændende dag, fordi vi gerne vil vise dem, at der findes lokale virksomheder med naturvidenskabelige job, som også vil appellere til dem

Der er altså brug for flere ingeniører - og nu skal især kvindernes interesse for faget vækkes.

Det landsdækkende netværk for skole-virksomhedssamarbejde, Jet-Net.dk er indgået i et samarbejde med virksomheder for at "fange" de helt unge pigers interesse for ingeniørfaget.

Girls Day in Science kaldes mandagens event, hvor virksomheder over hele landet byder 700 grundskole- og gymnasiepiger inden for. Her skal de møde kvindelige medarbejdere, der har valgt en naturvidenskabelig karrierevej.

 

 

 

Hos Rynkeby Foods A/S i Ringe skal piger fra Midtfyns Gymnasium skal "smage" på en fremtid med naturvidenskab. Pigerne skal blandt andet arbejde med vitaminer og koncentrater - og komme med ideer til et nyt produkt.

- Vi inviterer pigerne til en spændende dag, fordi vi gerne vil vise dem, at der findes lokale virksomheder med naturvidenskabelige job, som også vil appellere til dem. Vi har brug for at kunne rekruttere både unge mænd og kvinder. Dagen giver de unge et autentisk indblik i, hvad vi laver, og vi håber på den måde at kunne inspirere pigerne til at se nye muligheder for deres egen fremtid, siger Rikke Bekker Henriksen, Quality/CSR manager hos Rynkeby.