I det fynske folks tjeneste

Sag om forbrændt elev meldt til politiet

Politiet går nu ind i sagen om den 19-årige produktionshøjskole-elev fra Vissenbjerg, der blev alvorligt forbrændt i forbindelse med havearbejde hos hans lærer.

Oplysningerne fra elev og lærer er så divagerende, at Arbejdstilsynet vil have politiet til at afhøre parterne.

Der er uenighed mellem Emil Eriksen, der er elev fra produktionshøjskolen Fugleviglund og den lærer, der satte Emil og andre elever til at udføre havearbejde hos læreren selv.

- Der er divagerende opfattelser af, hvordan det her hændelsesforløb er foregået, og derfor er vi nødt til at bede politiet om at hjælpe os med at få forløbet klarlagt nærmere, siger Lene Teilberg, Tilsynschef, Arbejdstilsynet i Kolding.

Derfor vil Arbejdstilsynet nu bede Fyns Politi efterforske sagen.

Arbejdstilsynet har ikke myndighed til at afhøre parterne. Det skal Fyns Politi nu bistå med. Efterfølgende vil Arbejdstilsynet vurdere, om der er tale om en overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

- Hvis vi vurderer det, kan det give anledning til, at vi træffer en afgørelse eller det kan give anledning til, at vi beder politiet om at rejse tiltale, siger Lene Teilberg, Tilsynschef, Arbejdstilsynet i Kolding.

Der er ikke noget ulovligt i, at Emil og hans kammerater arbejder hos læreren. Men fagforeningen 3F kalder det alligevel for uheldigt.

- Det er en gråzone vi bevæger os i, og jeg syntes man skal passe meget på for, at der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved, om man nu har gjort det rigtige. Jeg ville personligt aldrig have gjort det, siger Leif Rothe Rasmussen, Faglig sekretær, 3F Nordhøjfyn, Søndersø

Arbejdstilsynet anmoder i dag Fyns Politi om at efterforske de divagerende opfattelser nærmere.