Se møde mellem mor til syg dreng og borgmester: - Jeg kan ikke tale om sagen, når pressen filmer

Moren til den døende et-årige Marco Trawel har i dag hængt balloner op i Faaborgs gader for at få politikerne i tale. Og på turen kom borgmester Hans Stavnager pludselig gående.

- Du har vel hørt om min sag?

Sådan lyder det fra Heidi Trawel, da hun på sin gåtur rundt i Faaborgs gader støder ind i borgmester Hans Stavnsager (S). 

Og borgmesteren har hørt om hendes sag. Lige såvel som mange andre den seneste uge.

Siden mandag har TV 2 Fyn nemlig fulgt sagen om et-årige Marco Trawel, der ikke må få besøg af sine biologiske forældre Heidi og Bo i mere end to gange 30 minutter om ugen - selvom han er uhelbredeligt syg.

Marco Trawel har været anbragt hos en plejefamilie, siden han var knap to måneder gammel. Faaborg-Midtfyn Kommune mener nemlig ikke, at Bo og Heidi Trawel egner sig til at varetage den fulde omsorg for deres søn.

Heidi Trawel var i dag rundt i Faaborg for at gøre opmærksom på deres sag. Sammen med privatrådgiver Mette Valentin, hendes børn og en veninde delte hun balloner og kort rundt i Faaborg i håbet om at råbe politikerne op.

Mødet med borgmesteren

Turen går også forbi gaden, hvor borgmester Hans Stavnsager bor. Han skulle blot have haft et kort i postkassen og nogle balloner foran sit hus, men pludselig kommer borgmesteren gående. 

Her henvender Heidi Trawel sig til borgmesteren og beder om hjælp. Hun ønsker, at der kommer en afgørelse i sagen, så forældrene kan få mere samvær med Marco. 

Men i øjeblikket var det ikke noget borgmesteren ønskede at kommentere på ude foran sit hus. 

- Der er truffet en række afgørelser, men jeg kan ikke stå på min gadedør og tale om indholdet i en personsag. Og specielt ikke, når pressen står og filmer samtidig. Det kan jeg simpelthen ikke, lyder svaret fra Hans Stavnsager (S). 

- Det gør så ondt

Da Heidi Trawel - udstyret med balloner og kridt - tog afsted fredag formiddag på sin gåtur rundt i byen, havde hun ikke regnet med at rende ind i borgmesteren. Men håbet var dog at nå igennem til politikerne og kommunen. 

- Det, jeg gerne vil opnå med det her, er simpelthen at råbe kommunen op og sige hallo kontakt os nu. Kom nu i dialog med os! Vil I ikke nok være søde at gøre et eller andet?, siger Heidi Trawel, da TV 2 Fyn møder hende, lige inden hun begiver sig afsted på sin tur rundt i byen. 

Bo og Heidi Trawel på et af sine besøg hos Marco på børne- og ungeafsnittet Strandbakkehuset på Hospice Djursland.
Bo og Heidi Trawel på et af sine besøg hos Marco på børne- og ungeafsnittet Strandbakkehuset på Hospice Djursland.
Foto: Privat

Flere steder deler Heidi Trawel og hendes familie og venner balloner og kort ud. Og flere steder skriver de Marcos navn med kridt. Undervejs bliver det hele også lidt for meget for moren, der bryder sammen. 

- Jeg synes, at det er forkasteligt, at jeg skal tvinges helt her ud og virkelig gå i medierne og lave sådan et event for at råbe politikerne og kommunen op, siger hun. 

Den etårige Marco Trawel lider af den meget alvorlige og sjældne nervesygdom Leighs Syndrom. Den rammer i gennemsnit ét barn hvert andet år herhjemme. Der findes ingen behandling, og man kan dø af sygdommen. 

- Det gør bare rigtig ondt, når så dejlige mennesker støtter mig, fordi det gør det ligesom mere virkeligt. Nu er det nu, at han er ved at dø, og tiden er ved at rende ud. Det gør så ondt, siger hun.

Vi har i forbindelse med mødet forsøgt at få en kommentar fra Faaborg-Midtfyns borgmester Hans Stavnsager (S), men han har ikke ønsket at stille op til interview.