Se udsendelsen: Debat om Svanninge Bakker som naturnationalpark

Følg med direkte fra Svanninge, hvor TV 2 Fyn har inviteret til debat om, hvad der sker, hvis Svanninge Bakker senere i år bliver naturnationalpark.

TV 2 Fyn afholder torsdag eftermiddag debatmøde om Svanninge Bakker, der lige nu er ét af 23 steder i Danmark, som er nomineret til at blive naturnationalpark. 

Debatten kan ses direkte her i artiklen, på TV 2 Fyns egen kanal samt på TV 2 Fyns facebookside fra klokken 16.30.

Både Naturstyrelsen, mange lokale samt borgmester Hans Stavnsager (S) er stærkt begejstret ved udsigten til Svanninge Bakkers måske kommende status som naturnationalpark.

- Det vil være et stempel på, at vi har noget helt særlig natur i Svanninge Bakker og bjerge. Samtidig vil det give os nogle statslige midler til, at vi kan udvikle og skabe større biodiversitet i det sydfynske område, siger Hans Stavnsager til TV 2 Fyn.

I naturnationalparkerne får naturen i højere grad lov til at udvikle sig på dens egne, naturlige præmisser. Der drives ikke landbrug, og skoven henlægges som urørt skov. Der bliver udsat store græssende dyr, som skal være med til at skabe en spændende natur, hvor der er mange levesteder for dyr og planter.

Fem områder i Danmark er allerede udvalgt til at blive naturnationalparker. Lige nu er Svanninge Bakker ét af 23 naturområder, som inden udgangen af 2021 kan blive udnævnt som naturnationalpark. 

Se debatten direkte

Men hvad kommer det til at betyde for området? TV 2 Fyn afholder torsdag eftermiddag en debat om emnet.

Signe Ryge er vært på debatten, og i panelet sidder skovrider og chef for Naturstyrelsen Fyn, Jakob Harrekilde Jensen, borgmester Hans Stavnsager (S), folketingspolitiker og medlem af miljø- og fødevareudvalget, Erling Bonnesen (V) samt naturhistoriker Kristian Graubæk. 

Se med og få svar på, hvad en naturnationalpark egentlig er, og hvad der vil ske, hvis Svanninge Bakker bliver udpeget som naturnationalpark. For hvad betyder det mon for dig, der færdes i området i dag? Og vil der mon blive udsat store dyr, som skal afgræsse området og hjælpe biodiversiteten på vej?

Ønsker du selv at stille spørgsmål til panelet, er journalist Mathilde Dalskov klar til at tage imod og sende spørgsmålene videre. Skriv til hende i kommentarsporet på Facebook.