Se videoen: Anitas kæmpegræskar pakket til DM I græskar i Tivoli

Følg Anita Dietz' kæmpegræskar, når det skal fra hjemmet i Årslev til Tivoli i København og deltage i DM i kæmpegræskar.

De fynske børn har måske allerede skåret et skræmmende græskarhoved, som allerede nu kan lyse efterårsferien op frem til halloween. 

Men det græskar, som Anita Dietz har stående i sin have, har et helt andet formål. Det er nemlig så stort, at det har kvalificeret sig til DM i kæmpegræskar i Tivoli, som løber af stablen fra lørdag den 16. oktober.

Fredag skal det store græskar rykkes, så det kan blive klar til den store udstilling i Tivoli, og det er meget risikofyldt, når et græskar på over 100 kilo skal flyttes. 

- Fyn mangler lidt på listen over deltagere i Tivoli. Så jeg vil rigtig gerne deltage, sagde Anita Dietz fra Årslev, da hun skulle måle græskaret for en måned siden for at se, om det var klar til konkurrencen.

Se flytningen 

Græskaret bliver først vejet, når det ankommer i Tivoli først på aftenen, men Anita Dietz skyder det til at veje et sted mellem 120 og 130 kilo.


For at blive udstillet med de ni andre kvalificerede græskar må der ikke være nogen bløde områder på græskaret, ridser eller revner. Derfor kan Anita Dietz først vide sig sikker på DM, før græskaret er ankommet i Tivoli.

- Der kan ske meget undervejs, så vi er spændt, siger Anita Dietz.

Det er første gang, Anita Dietz deltager ved DM, men det er tiende sæson, hun dyrker græskar.

DM i kæmpegræskar