I det fynske folks tjeneste

Seks-årige Silke: Jeg glemte, hvornår jeg skulle hjem

Både politiets helikoptere og hele nabolaget ledte sent i går aftes efter seks-årige Silke. Imens legede Silke med perler hos en veninde.

Foto: Morten Albek

Seks-årige Silke fra Saugstedlund i Faaborg satte søndag aften nabolaget på den anden ende. Silke var gået ud for at lege efter aftensmaden klokken 18.15, men fire timer senere, var der stadig ingen, der havde hørt fra pigen. 

- Hun sagde, at hun ville gå ud og finde nogle venner at lege med. Det gør hun tit, og hun plejer altid at komme tilbage efter en halv times tid, fortæller Silkes mor, Camilla Møller Almlund. 

Men søndag aften kom Silke ikke tilbage af sig selv. Da Silke havde været væk i næsten en time, begyndtehendes mor Camilla Møller Almlund at blive nervøs og ringe rundt til de andre forældre i nabolaget. Men ingen af forældrene havde set noget til Silke. 

Eftersøgt med hunde og helikopter

Det fik hende til at ringe til Fyns Politi, som hurtigt fik sat både hundepatrulje og helikopter i arbejde for at finde den seks-årige pige. Samtidig var de andre beboere i Saugstedlund også ude for at hjælpe med at finde Silke.

- Der kom så mange flinke mennesker, der ville hjælpe til. Uden at jeg behøvede spørge om hjælp, kom de på cykler og i biler, og spurgte, hvor de skulle lede, fortæller Camilla Møller Almlund. 

04:01

- Jeg nåede ikke at gå rigtig i panik, fordi jeg var omgivet af så mange mennesker, fortæller  Camilla Møller Almlund.

Luk video

Men hverken politi eller naboer kunne finde frem til hende. Ikke før en af familierne i området hørte lyde fra datteren Najas værelse omkring klokken 22.30. De havde ellers puttet Naja for flere timer siden, men da de gik ind for at finde ud af, hvor lyden stammede fra, var det ikke længere synet af en sovende datter, der mødte dem. På gulvet sad deres datter og legede med perler sammen med den forsvundne Silke.

- Jeg glemte, hvornår jeg skulle hjem, fortæller Silke selv. 

Den seks-årige pige kan ikke rigtig huske, hvad hun har lavet, men Camilla Møller Almlund har gennem snak med flere forskellige i nabolaget, regnet sig frem til, hvordan datterens aften må være gået: 

- Det er en lidt sjov historie. Sådan som jeg har forstået det, så har Silke fundet Naja, som hun har gået i børnehave med, og så er hun gået med hende hjem. Naja har haft fødselsdag, så de er nok gået hjem for at se på gaver. Men forældrene har jo puttet Naja, og de har ikke opdaget, at Silke har været der. Hun har måske gemt sig, gætter Camilla Møller Almlund. 

Najas forældre er selv nået at gå i seng, inden lydene fra datterens værelse fik dem til at reagere. Og her fandt de altså de to piger legende på gulvet. 

 

Hjem til mor igen

Forældrene kontaktede straks politiet, som kunne overbringe den gode nyhed til Camilla Møller Almlund. 

- Jeg løb jo nærmest over og gav politimanden en krammer. Jeg nåede det ikke, men det var tæt på, fortæller hun. 

Kort tid efter kunne Silkes mor hente datteren hos veninden. I morgen skal Camilla Møller Almlund på besøg hos Najas forældre, og her håber hun på at blive lidt klogere på, hvad hendes datter egentlig har lavet i de timer, hvor politi og nabolag søgte hele Saugstedlund igennem for at finde Silke.  

01:56

- Silke legede med perler hos en veninde, fortæller Silkes mor, Camilla Møller Almlund.

Luk video