I det fynske folks tjeneste

Skåne-mosen ved Haastrup er en oase i en forladt tørvemose

En tidligere tørvemose i udkanten af Haastrup gemmer på masser af fugle i den tætte bevoksning.

09:01

Skåne-mosen ved Haastrup er en gammel tørvemose, der i dag har et rigt fugle- og planteliv, som naturformidler Emil Sanderhoff her fortæller Preben Dahl om. Video: Fotograf: Morten Albek Redigering: Morten Albek

Naturformidler Emil Sanderhoff elsker Skåne-mosen ved Haastrup. Ikke så sært, for han bor få hundrede meter fra området, og det var i øvrigt også her, han voksede op.

- Det er et af mine favoritsteder på Fyn. Ja, jeg har mange favoritsteder, men det her kan noget. Der er over 100 fuglearter i den store, gamle mose. Og noget af det minder om junglen på Borneo, hvor jeg har rejst, for det er vokset sammen til noget tæt krat, siger Emil Sanderhoff.

Man skal ikke være bange for at gå en flere kilomter lang tur i Skåne-mosen, for den råder over gode stier. Men går man væk fra de store stier og på nogle af de mindre, er det en god ting at huske gummistøvler.

- I gamle dage havde alle indbyggerne i landsbyen et stykke af mosen, hvor de gravede tørv, som de fyrede med. Da det stoppede groede området til. Det gør det til et fantastisk stykke natur i dag, siger Emil Sanderhoff.

 

Send os dine fotos

Bliver du inspireret af Emil Sanderhoffs tip til vandreture, så send os dit foto, når du har været afsted på tur et af de fem steder. Send det til tip@tv2fyn.dk.

 

Se kortet i Google Maps