I det fynske folks tjeneste

Skoleleder på Bernstorffsminde: Jeg forstår godt forældrene

Forældre til bortviste elever på Bernstorffsminde Efterskole vil køre sag mod skolen. Skolen fastholder bortvisning.

02:28

- Jeg forstår godt at forældrene reagerer, siger Lars Kirkegaard, skoleleder på Bernstorffsminde Efterskole mellem Faaborg og Kværndrup.

Han og den øvrige ledelse tog konsekvensen af fund af alokohol og snus på skolens område, og bortviste forleden 16 elever efter de havde indrømmet, at de havde drukket alkohol på skolen.

Bortvisningen har skabt kraftige reaktioner hos elevernes forældre, som blandt andet har kaldt ledelsens beslutning for "upædagogisk" og mener, at "eleverne vil forlade Berns (som Bernstorffsminde kaldes i daglig tale, red.) med den lære, at med uærlighed kommer man længst".

Skoleleder Lars Kirkegaard: - Ærlighed retfærdiggør ikke de handlinger man har lavet. Foto: Anders Høgh

- Der er nogle af forældrene der føler, at det er uretfærdigt. Og det gør indtryk på mig, siger Lars Kirkegaard.

Læs også Bortvisning på Bernstorffsminde: Forældre kæmper for deres børn

Uretfærdighedsfølelsen er opstået fordi eleverne har fortalt, at der flere end de 16, som har drukket alkohol. Men de har ikke meldt sig. Forældrene mener dermed, at straffen er for hård, og at der har været forskelsbehandling.

De 16 elever er blevet forment adgang til den daglige undervisning, men har lov til at tage deres afgangsprøve på lige fod med deres nu tidligere skolekammerater.

Forældrene har henvendt sig til ledelsen og har bedt om, at deres børn kan vende tilbage til skolen. Men det vil ikke ske.

- Vi respekterer ærlighed. Men ærlighed retfærdiggør ikke de handlinger man har lavet, så man må også stå til ansvar for sine handlinger. Hver handling har en konsekvens. Og det har det også haft i dette tilfælde, siger Lars Kirkegaard, som således står fast ved beslutningen.

Forældrene vil dog ikke lukke sagen og arbejder med at få en advokat til hjælpe med at køre en sag mod skolen.

Læs også Efterskole sender 46 hjem efter fund af snus og alkohol