I det fynske folks tjeneste

Slut med p-kaos: Vagter på gaden i Ringe og Faaborg

Fra tirsdag den 7. november indfører Faaborg-Midtfyn Kommune parkeringskontrol i hele kommunen. Der falder dog ikke parkeringsafgifter før til december.

Foto: Ole Holbech

Faaborg-Midtfyn Kommune genindfører fra tirsdag den 7. november 2017 den parkeringskontrol, som Fyns Politi ikke længere varetager.

Målet at et skabe en forbedret parkeringskultur, der sikrer et bedre flow på byernes tidsbegrænsede parkeringspladser. Det har været er et stort ønske fra Ringe Handelsstandsforening og Shopping Faaborg, skriver Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Parkeringskontrollen vil gælde i hele kommunen, men parkeringsvagterne vil primært fokusere på de tidsbegrænsede parkeringspladser kommunens to større byer: Faaborg og Ringe.

Læs også P-bøderne ruller igen i Middelfart

- Parkeringskontrollen skal sikre, at de centrale parkeringspladser i Ringe og Faaborg ikke bliver brugt til langtidsparkering. En række tidsbegrænsede parkeringspladser sikrer, at der løbende er plads til alle, og vi tilgodeser de mange bilister, der ønsker at parkere bynært i kortere perioder for at handle lokalt, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V).

Mere trafik i Ringe

Den 15. november flytter kommunens jobcenter fra Bygmestervej til Lindevej 5 i Ringe. Det betyder, at der kommer flere biler ind i bymidten. Her vil parkeringskontrollen ved de tidsbegrænsede parkeringsmuligheder sikre plads bilister, der ønsker at handle.

Samtidig etableres der flere parkeringsplader ved stationen i Ringe og nogle parkeringspladser i Faaborg by bliver opgraderet. Det vil ske næste år.

Læs også Fynske kommuner overvejer fælles parkeringskontrol

Udover indsatsen i Ringe og Faaborg vil de to parkeringsvagter vagter også tjekke parkerede biler i landsbyer og på landet, så blandt andet dagplejemoren med tvillingebarnevognen kan færdes ubesværet på fortovene langs de offentlige veje, fortæller Faaborg-Midtfyn Kommune.

Frem til 1. december 2017 vil ingen bilister modtage en parkeringsafgift, men blot en venlig påmindelse.

Læs mere om parkeringsreglerne i Faaborg-Midtfyn Kommune her.

Fakta om parkeringskontrol i Faaborg-Midtfyn Kommune

  • Fyns Politi stoppede med at føre parkeringskontrol i 2016. Siden har der ikke været parkeringskontrol i Faaborg-Midtfyn Kommune.
  • Faaborg-Midtfyn Kommune har valgt at genindføre parkeringskontrol for at sikre bedre flow i byerne og en god parkeringskultur. Kommunen varetager selv opgaven med parkeringskontrol.
  • To deltidsparkeringsvagter er ansat til opgaven, og myndigheds- og klagebehandling vil blive behandlet af By, Land og Kultur.
  • Parkeringsvagterne har et elektronisk system til at udskrive en kontrolafgift direkte og aflevere i vinduesviskeren. Vagterne vil desuden tages fotos, som dokumentation for forseelserne.
  • Parkeringsafgiften er 510 kr. Indtægterne fra parkeringskontrollen vil blive delt mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og staten. Lovgivningen om parkeringskontrol bestemmer, at når en kommune hjemtager opgaven med parkeringskontrol, så skal staten skal have 50 procent af samtlige parkeringsafgifter.
Kilde: Faaborg-Midtfyn Kommune