I det fynske folks tjeneste

Søby Værft om ø-færge: Ikke vores skyld

På trods af gentagende tekniske problemer og aflysninger af færgen mellem Faaborg, Avernakø og Lyø, afviser producenten Søby Værft, at skylden skal lægges hos dem.

09:43

02:20

1 af 3

Søby Værft A/S skriver onsdag i en pressemeddelelse, at de har leveret en godkendt færge til tiden, og at værftet derefter har overholdt alle sine garantiforpligtigelser. Derfor er er det ikke værftets skyld, at der siden færgens indsættelse d. 1. juli 2012 har været 121 aflysninger

På baggrund af tidligere kritik

Færgen Faaborg III har tidligere været under kraftig kritik i TV 2/FYN.

- Vi købte en ny færge i håb om at få tip-top moderne teknologi for at sikre vores infrastruktur, men nu er min tålmodighed med færgen ved at være brugt op, sagde Bo Andersen medl. af Ø-udvalget, Faaborg-Midtfyns Kommune, Venstre, d. 8. marts.

Færge taget for tidligt i brug

Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester Hans Jørgensen, Soc.dem. har tidligere erkendt at færgen blev taget for tidligt i brug.

Ifølge værftet var det ikke, fordi færgen ikke var bygget ordentligt. Derimod skal de mange problemer ifølge Søby Værft A/S findes i, at færgen blev taget i brug, før personalet havde fået indgående træning og uddannelse vedr. færgens teknik.

Derfor slutter Søby Værft A/S da også pressemedelelsen med at sige, at de står inde for kvaliteten af færgen.