Socialt bedrageri afsløret i Faaborg-Midtfyn

Kontrolenheden for socialt bedrageri i Faaborg-Midtfyn Kommune har har afsløret bedrageri for over 4,3 millioner kroner.

Kontrolenheden afsluttede i 2010 65 sager, hvoraf 26 har givet pegne i kassen.

De samlede besparelser er på 4.361.363 kroner, og når udgifterne er trukket fra giver det kommunen en besparelse på i alt 1.024.235 kroner.

To medarbejdere på fuld tid

Kontrolenheden blev dannet 1. oktober 2009 under Borgerservice med to medarbejdere på fuld tid.

Enheden skal finde og stoppe sager, hvor der sker socialt bedrageri samt at forebygge, at socialt bedrageri i det hele taget finder sted i kommunen.

- Kontrolenheden har, ud over at skaffe penge tilbage i kommunekassen, også skabt et godt samarbejdsgrundlag i organisationen. Vi arbejder nu endnu bedre på tværs af de forskellige områder, siger borgerservicechef Anne Kirsten Andersen.

148 anmeldelser

Siden oktober 2009 har Kontrolenheden fået 148 anmeldelser. Anmeldelserne kommer primært fra borgerne, og det har siden sommeren 2010 været muligt at anmelde mistanker om socialt bedrageri direkte på kommunens hjemmeside.

Kontrolenheden i 2010 været på kontrolbesøg hos selvstændige erhvervsdrivende, der var sygemeldte. De selvstændige har fået oplysninger om reglerne for at være sygemeldt.

Projektet var en succes, da flere ændrede status eller raskmeldte sig i forbindelse med kontrolbesøget.

Lige nu er Kontrolenheden i gang med et projekt om enlige førtidspensionister.