Sophie Gråbøl laver film på Fyn

Danskerne kender Sofie Gråbøl som den sweater-beklædte Sarah Lund i DR-serien Forbrydelsen. I øjeblikket er hun med til optagelserne af Søren Kragh-Jakobsens film "I lossens time," der optages i Faaborg.

Sophie Gråbøl spiller præsten Helen i et intimt drama med få skuespillere. Det passer hende godt, også selvom optagelserne foregår langt fra hjemmet i København.

- Jeg synes det er rigtig dejligt at være her, selvom det er lidt hårdt at være væk fra mine børn. Men der er smukt på Fyn, så det opvejer det lidt. Det hele er mere intensivt, fordi hele filmholdet er her, spiser aftensmad sammen, og bor i sommerhuse lige ved siden af hinanden,

fortæller Sophie Gråbøl.

Filmen bliver til som et samarbejde mellem Film Fyn og Nimbus Film. Her kan du læse producentens lidt kryptiske fortælling om filmen:

"Under et eksperiment på en lukket forvaringsanstalt har en patient forsøgt selvmord under rablende henvisning til, at det er Guds plan. Præsten Helen opsøges af forskeren Lisbeth, der har opgivet at forstå den sindsyge dreng. Lisbeth beder Helen om hjælp til at forstå drengen og forhindre et nyt selvmordsforsøg. Drengen har været del af et eksperiment der forsøgte at humanisere de mest umenneskelige ved at give dem kæledyr. Eksperimentet er kørt fuldstændig af sporet og i en kamp mod tiden må videnskab og religion arbejde sammen for at stoppe alt det eksperimentet har sat i gang. Rejsen ind i den syge drengs sjæl kommer til at ændre Helen for evigt."

Filmen har præmiere d. 31. maj 2013.