I det fynske folks tjeneste

Sparekassen Faaborg overtager Ryslinge Andelskasse

Ryslinge Andelskasse lever ikke længere op til solvenskravene og er med omgående virkning blevet overtaget af Sparekassen Faaborg.

01:28

02:35

01:59

1 af 4

Overtagelsen får ingen konsekvenser for andelshaverne som får deres indskud fuldt dækket og ingen kunder får tab i forbindelse med overtagelsen, meddeler Sparekassen Faaborg i en pressemeddelelse.

Et ønskevalg

Det er ekstraordinære store nedskrivninger, der har gjort at Ryslinge Andelskasse ikke længere kan leve op til solvenskravene.

- Vi stod i en svær situation uden den nødvendige polstring til at drive andelskassen videre og rettede derfor henvendelse til Sparekassen Faaborg, der var et ønskevalg, fordi det er et stærkt og respekteret pengeinstitut med et solidt kapitalgrundlag, fine nøgletal, en god driftsøkonomi og en kultur, hvor kunderne er i centrum, siger formand for Ryslinge Andelskasses bestyrelse Kaj Munk.

Købt for 1,3 mio. kr

Andelskassen har syv medarbejdere og 2200 kunder, og Sparekassen Faaborg har kun givet 1,3 millioner kroner for overtagelsen. For Faaborg Sparekasse betyder overtagelsen, at indtjeningen stiger med 4-6 millioner kroner årligt.

- Vi ser fine udviklingsmuligheder i hele det midtfynske område. Kunderne i Ryslinge Andelskasse vil ikke opleve den store forskel, men vi kan, som den større bank vi er, tilbyde en bred vifte af rådgivning og bankprodukter, og vi har en række specialister inden for vores kerneområder, og deres viden kommer vores nye Ryslinge-kunder også til at kunne trække på og nyde godt af, siger direktør Claus Sejling fra Sparekassen Faaborg.

Sparekassen Faaborg overtager et indlånsoverskud på ca. 80 mio. kr.

- Vi får flere kunder, mere indtjening og samtidig sendt et signal til omverdenen om, at vi er en stærk bank og solide nok til at gennemføre en overtagelse, siger Claus Sejling.

Sparekassen Faaborg offentliggør halvårsrapport den 15. august og forventer et positivt resultat.