Stadig påvirket af rambuktyveri

To mænd blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør for rambuktyveriet i Ringe. Her er de stadig er mærket af det utraditionelle og dramatiske tyveri.

Muren er erstattet af en midlertidig træfacade, og Café Wessel holder åbent igen.

- Vi har fået lavet den her midlertidige væg, og indersiden er pyntet, så det ligner en café - bare på nær et vindue, siger Café Wessels indehaver Jeppe Valentin.

Det var natten til tirsdag, at to gerningsmænd bragede gennem muren hos Danske Bank for at stjæle en pengeautomat. Samtidig bakkede de ind i caféen, der ligger overfor banken.

Ved dagens grundlovsforhør i retten i Svendborg erkendte begge mænd, at de stod bag tyveriet. De blev varetægtsfængslet i fire uger. 

- De er taget nærmest på fersk gerning, de er taget sammen med pengeautomaten, mens de var i færd med at bryde den op, så de er skyldige.

- De er taget nærmest på fersk gerning, de er taget sammen med pengeautomaten, mens de var i færd med at bryde den op, så de er skyldige. det kan de ikke løbe fra, siger Kirsten Flummer, anklager hos Fyns Politi.

- Det er jo aldrig sjovt at være fremstillet i et grundlovsforhør, men min klient tog det med oprejst pande, siger Mikkel Cramer, der er forsvarer for den ene af de to sigtede.

Nåede ikke at få fat i pengene

Gerningsmændene på 47 og 36 år nåede aldrig at få fingrene i de knap en million kroner, der var i pengeautomaten. De blev nemlig fanget af politiet, inden de fik den åbnet.

Og anklager Kirsten Flummer er overbevist om, at de ikke var alene om rambuktyveriet.

- Der er et videoklip, der er optaget af et vidne, som har været offentliggjort i pressen før politiet fik det, og der bliver der helt tydeligt kaldt på en, der hedder Michael, siger Kirsten Flummer. Hun mener, der mindst må være en mere involveret, for ingen af de to sigtede hedder Michael.

- Min klient har forklaret, at  de kun var to med, og det er anklageren så uenig i, men jeg har ikke set noget i dag, der tyder på at der skulle have været flere til stede. Men det er vel noget af det, politiet nu skal efterforske, siger forsvarer Mikkel Cramer.

Respektløst

Mens politiet nu fortsætter efterforskningen, er de på vej videre hos Café Wessel.

- Det var godt, der var nogen der fik nuppet dem, fordi det skal man ikke slippe afsted med. Det er respektløst, og en ting er at man skal skaffe nogle penge af en eller anden grund, men at man gør det så hensynsløst som det er blevet gjort her, det er det jeg synes er det mest forfærdelige ved det, siger Jeppe Valentin.