Stigende elpriser: Bekymrede borgere kæmper for fællesskabet

Elpriserne er i den seneste tid skudt i vejret. Prognoserne tyder på en fortsat stigning, hvilket især presser de selvejede virksomheder og institutioner.

I takt med elprisernes stigning globalt har mange selvejede og lokale virksomheder svært ved at finansiere regningerne. Og i yderste tilfælde kan priserne blive så høje, at forretningerne må dreje nøglen om. 

Og selvom elpriserne er et globalt problem, er det eksempelvis den lokale butik Min Købmand i Haastrup, som står i første række til at lukke. Her frygter butikken og den lokale befolkning, at deres fællesskab og samlested i og omkring butikken skal lukke.

I den forbindelse har vi spurgt nogle af de berørte borgere i Haastrup om, hvilke spørgsmål de gerne vil stille nogle af de politikere, som skal være med til at finde en løsning på de stigende elpriser. 


Selvom de tre politikere er enige om, at samfundet ikke skal dø, er der forskellige ideer til, hvordan man politisk kan hjælpe med at omlægge energiløsningen hos mindre virksomheder.Og sidste spørgsmål søger et konkret svar fra politikerne.Torsdag den 1. september klokken 19.30 afholder TV 2 Fyn en debat hos Min Købmand i Haastrup, hvor tre politikere svarer på spørgsmål fra de lokale borgere om, hvordan deres løsningsforslag skal sørge for, at eksempelvis lokalkøbmænd som Min Købmand i Haastrup skal overleve.