Stor tilslutning til march for akutbil

Flere end 250 borgere fra Faaborg var søndag mødt frem til sympatimarch for at få akutbilen tilbage.

Kort før jul døde en ældre kvinde efter hjertestop, da der gik 18 minutter, før en ambulance var fremme.  Borgerne i Faaborg frygtede netop, at det ville betyde dødsfald, da Region Syddanmark i 2016 besluttede at nedlægge akutbilen i byen.

Dødsfaldet fik Andreas Møller fra Faaborg til at tage initiativ til Facebookgruppen "Akutbil til Faaborg i 2017", og den gruppe har 1600 den seneste uge meldt sig ind i.

Andreas Møller fra Faaborg har taget initiativ til Facebookgruppen "Akutbil til Faaborg i 2017", og den gruppe har 1600 den seneste uge meldt sig ind i. Søndag holdt han tale for de fremmødte.

Søndag var der så indkaldt til en sympatimarch rundt om Sundsøen i Faaborg for at gøre opmærksom på ønsket om, at akutbilen vender tilbage til byen. Og flere end 250 borgere havde valgt at deltage.

- Jeg er her, fordi jeg syntes, at 1,3 millioner kroner, som akutbilen kostede, det har vi ikke råd til at ofre menneskeliv på, siger Dorthe Ibba fra Faaborg.

- Jeg er her, fordi jeg syntes, at 1,3 millioner kroner som akutbilen kostede, det har vi ikke råd til at ofre menneskeliv på, siger Dorthe Ibba fra Faaborg.

- Det er vigtigt, at have en akutbil, for den er i nærområdet det meste af tiden. I dag har vi kun en ambulance, og hvis den kører til Odense, så er den væk i lang tid, siger John Larsen, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Ambulance Råd. Han er også uddannelses- og ambulancekonsulent hos Falck.

- Det er vigtigt at have en akutbil, for den er i nærområdet det meste af tiden. Id ag har vi kun en ambulance, og hvis den kører til Odense, så er det væk i lang tid, siger John Larsen, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Ambulance Råd. Han er også uddannelses- og ambulancekonsulent hos Falck.

- Det har stor betydning for borgerne, at vi ikke har en akutbil. For den enkelte borger her i Faaborg, er der langt til et sygehus, siger Niels Erik Rasmussen fra Faaborg.

- Det har stor betydning for borgerne, at vi ikke har en akutbil. For den enklete borger her er der langt til et sygehus, siger Niels Erik Rasmussen fra Faaborg.

- Jeg er med til marchen for at støtte protesten, mod at akutbilen er sparet væk i Faaborg-området. Jeg flyttede her til i 2004, kort tid efter så lukkede de sygehuset, med det argument at man godt kunne lukke det, fordi man havde en akutbil, siger Jørgen Frans Rasmussen fra Faaborg.

- Jeg er med til marchen for at støtte protesten, mod at akutbilen er sparet væk i Faaborg-området. Jeg flyttede her til i 2004, kort tid efter så lukkede de sygehuset, med det argument at man godt kunne lukke det, fordi man havde en akutbil, siger Jørgen Frank Rasmussen fra Faaborg.
Fotograf: Mogens Zender

- Vi skal have den der aktubil tilbage igen. Når man er oppe i min alder og har en kronisk sygdom, så ved man aldrig, hvornår man får brug for sådan en akutbil, siger Poul Skrubbeltrang fra Faaborg.

- Vi skal have den der aktubil tilbage igen. Når man er oppe i min alder og har en kronisk sygdom, så ved man aldrig, hvornår man får brug for sådan en akutbil, siger Poul Skrubbeltrang fra Faaborg.