I det fynske folks tjeneste

Strid om børnehaver ender hos økonomiudvalg

Et møde om, hvilke daginstitutioner der skal lukke i Faaborg-Midtfyn kommune endte onsdag aften i så stor splittelse, at beslutningen nu er op til økonomiudvalget.

Børne- og Undervisningsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune kunne onsdag aften ikke enes om, hvilke daginstitutioner de vil indstille til lukning.

På mødet i Børne- og Undervisningsudvalget skulle man have indstillet til kommunalbestyrelsen, hvilke børnehaver, der foreslås lukket for at tage højde for det faldende børnetal, skriver Fyens Stiftstidende.

Men i stedet for at komme med en indstilling, ender det altså med, at beslutningen er givet videre til Økonomiudvalget, fordi politikerne ikke kan enes om, hvilke institutioner, der skal lukke.

Striden går på, at et flertal bestående af Venstre og Dansk Folkeparti ønsker at lukke Børnehuset Naturen i Hudevad per 1.4 2017 og i stedet bevare børnehaven Lundsbjerg i Ferritslev.

Et mindretal bestående af Socialdemokraterne og SF ønsker i stedet at lukke Lundsbjerg på bekostning af netop Naturen.

De øvrige daginstitutioner, der skal lukke, var der dog enighed om.

Det er Motorikken, der lukker 1. april 2016, Guldhøj, Snurretoppen og Tinghøj, der lukker den 1. august 2016.

Carl Nielsen stopper 1. august 2017, mens Saugstedgaard lukker 1. januar 2017.

Børnehaven ved Brahetrolleborg Skole har fået udsat lukningen med et år til 1. august 2017.

Bliver nødt til at være realistisk

lederen på Naturen i Hudevad, Britta Kruse, siger torsdag til TV 2/FYN, at man selvfølgelig er ærgerlig, lige når der peges på ens egen daginstitution som kandidat til at skulle lukke, men samtidig er man også nødt til at være realistisk:

- Det er klart, at lige når ens egen institution kommer på tale, så bliver man da frustreret, for man synes jo selv, at man har det bedste tilbud. Men det her er jo en lang rejse, der har stået på igennem hele 2014, så vi er realistiske, og vil i stedet se på hvilke muligheder, der kan opstå.

Grunden til at man vil lukke daginstitutioner skyldes det faldende børnetal i kommunen.