I det fynske folks tjeneste

Syrisk flygtning: Derfor er jeg med i lokalrevy

Salah Zada siger, at han forstår cirka 90 procent af den danske humor, der adskiller sig ved at være dybt ironisk.

01:12

Hornerevyen har lørdag premiere på årets forestilling. En af årets nyskabelser er revyens første flygtningeskuespiller i form af 24-årige Salah Zada fra Syrien.

- Jeg tror, det bliver sjovt. Vi har rigtig mange sjove numre, som folk vil bare grine og grine af, siger Salah Zada.

Den syriske flygtning undslap krigen i Aleppo og har boet i Horne i halvandet år. Han springer ud i noget så ærkedansk som en lokalrevy, blandt andet fordi han gerne vil lære sproget bedre. I forvejen snakker han dog rigtig godt dansk, særligt taget i betragtning af at han kun har boet i landet i halvandet år.

Dybt ironisk humor

Selv om den 24-årige skuespiller har spillet revy, dengang han boede i Syrien, er der stor forskel på dansk og syrisk humor.

- Det er dybt ironiske jokes, så man skal tænke som en dansker, så man kan forstå alt det her. Ellers er det lidt svært, siger Salah Zada, der anslår, at han forstår cirka 90 procent af de danske jokes.

Han understreger, at de enkelte jokes langt fra ville kunne forstås, hvis de var blevet fremført i Syrien.

- Nej, overhovedet ikke.

På den sydfynske scene skal Salah Zada blandt andet optræde som livvagt for USA's præsident, Donald Trump.

Han er den første flygtning i revyens 41-årige historie. Der er plads til 135 mennesker i forsamlingshuset i Horne. De fleste forestillinger er allerede udsolgt.

03:00

Horne-revyen har på lørdag premiere på årets første forestilling. En af årets nyskabelser er den første flygtningeskuespiller i revyens historie, som synes det er vigtigt at blive integreret i Danmark.  Salah Zada undslap krigen Aleppo og har boet i Horne i halvandet år. Tidligere i dag snakkede han med vores reporter, Jacob Rytz.

Luk video
02:37

Horne-revyen har premiere på årets forestilling - én af årets nyskabelser er den første flygtningeskuespiller i revyens historie. 

Luk video