Thygesen får opbakning fra politisk modstander

Borgmester får opbakning fra politisk modstander, efter en række læserbreve med falsk afsender kørte personlig hetz.

Faaborg-Midtfyns borgmester Christian Thygesen får nu opbakning fra samtlige partier i kommunalbestyrelsen, efter at han har været udsat for kritik i flere læsebreve, der har vist sig at have en falsk afsender.

I et læserbrev i dag i Fyns Amts Avis skriver politikerne, at de falske læserbreve er "gift" for den politiske debat i kommunen.
De første læserbreve med kritik af Christian Thygesen blev bragt i december i Fyens Stiftstidende, men viste sig at være skrevet under med en falsk identitet. Avisen har nu undskyldt at have viderebragt falsknerierne.

Trods det at de står på hver sin fløj bakker SF'eren Torben Smith gerne op om sin politiske modstander i sagen om den falske læserbreve.

- Efter min mening, er det noget vås, der er skrevet i brevene, og det må vi også reagere imod.

Personlig hetz skader det politiske liv

Torben Smith frygter også, at personlige smædekampagner som den med læserbrevene måske i fremtiden kan afskrække folk fra at deltage i politik, fordi man ikke vil have blandet sit personlige liv ind i det på den måde.

Han fortæller også, at den politiske debat får en anden karakter, når folk kan gemme sig bag falske navne. Så bliver det nemlig svært for politikerne at vide, hvor man skal reagere, og hvem man kan melde tilbage til.

- Det giver den politiske debat umulige vilkår.

Se interviewet med byrådsmedlemmet Torben Smith fra SF i Faaborg-Midtfyn.