Tidligere DF'er vil være danmarksdemokrat - men Støjberg tager ikke telefonen

Fynsk folketingskandidat havde gerne set sig selv som en af repræsentanterne for Støjbergs nye parti. Men partiet har ikke svaret på hans henvendelser.

Onsdag præsenterede Danmarksdemokraterne fire fynske kandidater af det nystiftede parti. 

Fynske Rene Jørgensen, der er tidligere er byrådskandidat for Dansk Folkeparti, havde gerne set sig selv som værende blandt de fire fynske repræsentanter for Støjbergs parti.

Men til trods for adskillige henvendelser til Danmarksdemokraterne både på telefon og mail var der ingen svar at hente fra partiet, lyder det. 

- Jeg har ringet til dem rigtig mange gange, og jeg har skrevet mails til dem. Jeg har nok kontaktet dem op til otte gange. Det er efterhånden ved at være lang tid siden, at jeg gjorde det, siger Rene Jørgensen til TV 2 Fyn. 

- Det er utrolig skuffende.

Rene Jørgensen var medlem af Dansk Folkeparti ind til juni.
Rene Jørgensen var medlem af Dansk Folkeparti ind til juni.
Foto: TV 2 Fyn

Onsdag har tre byrådspolikere fra Fyn nemlig meldt deres kandidatur for Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne. Foruden de tre eksisterende byrådsmedlemmer kommer også Martin Jason Adelgaard fra Gudme til at stille op. 

Et spændende projekt

Rene Jørgensen er tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti for Fyns Storkreds. Tilbage i juni meldte han sig dog ligesom flere andre politikere sig ud af partiet med øjeblikkelig virkning. 

Han var blevet "træt af negativiteterne", og han havde efterhånden "svært" ved at se sig i partiet længere, uddyber han. 

- Jeg kunne godt se mig selv i Danmarksdemokraterne med deres positive energi. Jeg ved godt, hvad det kræver af en folketingskandidat, og jeg synes, at det kunne være et spændende projekt at være en del af, siger han og fortsætter:

- Det er lang tid siden, at man har oplevet det.

I otte år har han også været medlem af Dansk Folkeparti i Faaborg-Midtfyn Kommune. 

Ved seneste kommunalvalg blev han dog ikke genvalgt til kommunalbestyrelsen i kommunen. 

Støjberg har sendt mail - eller har hun?

Allerede i juni skrev Rene Jørgensen en mail om sin interesse for at blive folketingskandidat på Fyn. Her har han efterfølgende kontaktet Danmarksdemokraterne over telefonen flere gange uden held med at komme igennem til partiet, fortæller han. 

Men må man ikke bare acceptere, at man har fået en afvisning?

- Vi kunne have haft en snak i det mindste. De har ikke givet mig en ordentlig afvisning. De kunne sige, at de havde haft set min henvendelse, men at de havde fundet nogle, som de syntes var bedre kandidater. De,t at man ikke hører noget, kan jeg ikke lide. Det er ordentlighed, og det ønsker alle jo, siger Rene Jørgensen. 

Danmarksdemokraterne oplyser til TV 2 Fyn, at partiet har sendt en mail til Rene Jørgensen onsdag morgen vedrørende hans interesse for partiet, men har ikke yderligere kommentarer til dette.  

Rene Jørgensen fastholder dog, at han skulle have modtaget en mail fra partiet i sin mailindbakke.

- Jeg har ikke fået noget som helst. Jeg synes, at det er noget pjat, for de har jo vidst, hvem deres kandidater ville blive, så det kunne de godt have sagt noget før til mig, siger han. 

Den tidligere DF-politiker er dog fortsat klar på at blive en del af Danmarksdemokraterne, hvis mulighederne skulle komme senere hen, uddyber han.

- Hvis de vil have fem kandidater, kan de (Danmarksdemokraterne, red.) bare kontakte mig.

Efter 16 år i Dansk Folkeparti har blandt andre den fynske folketingspolitiker Jens Henrik Thulelsen Dahl meldt sig ind i Danmarksdemokraterne.