Tommy mistede sin hund: Fremmed fandt Bella og registrerede den i eget navn

Uger er gået, hvor terrieren Bella har boet under et andet tag end sin ejers, men nu er sagen om den lille russiske toy terrier endelig afklaret.

Tommy Christophersen var ude og gå en helt vanlig rute med sine fem hunde, da hans lille russiske toy terrier Bella løb ind i en nedlagt stald.

Christophersen gik om på den anden side af stalden, men Bella dukkede aldrig op.

Derfor hentede hundeejeren sin motorcykel og ledte efter den lille hund, men uden held. Væk var Bella, og i noget tid gik Tommy Christophersen rundt og håbede, at den ville finde hjem, men håbet blegnede og til sidst ringede han til politiet.

quote Det har været en hård tid, og jeg har nok også haft svært ved at forstå, hvorfor jeg ikke kunne få at vide, hvem der havde Bella

Tommy Christophersen, hundeejer

Opkaldet afslørede, at der var en rigtig god grund til, at hunden ikke var kommet hjem efter sit eventyr. En fremmed havde nemlig taget den.

Fremmed kvinde havde Bella

Politiet fik at vide af Dansk Hunderegister, at en kvinde havde registreret sig som dens besidder, som det hedder i systemet.

- Jeg synes, det er mærkeligt, at man bare kan få lov til at omregistrere en hund. Det kan jeg ikke få til at passe, siger Tommy Christophersen, som har været meget igennem siden den dag i midten af marts, hvor hunden løb væk. Og hvor den helt forkerte person fandt den.

Glenn Michelsen, som er sekretariatschef i Dansk Hunderegister, forklarer, at det handler om, at hunden skal registreres, hvor den rent faktisk er. Man registrerer altså ikke nødvendigvis, hvem der er ejeren.

Dermed er det nemmere for myndighederne at finde frem til hunde, ligesom det var tilfældet i denne sag. Ligesom det af samme grund er forholdsvist nemt at registrere sig som besidder.

I sagen med Bella havde kvinden, der havde taget hunden, skrevet en mail til Dansk Hunderegister og oplyst, at hun havde købt hunden af Tommy.

Bella, som hun ser ud i dag. Trygt i sin ejers arme.
Bella, som hun ser ud i dag. Trygt i sin ejers arme.
Foto: Privatfoto

Det var nok. Derefter skulle der gå over en måned, før Bella og Tommy Christophersen kunne genforenes.

Tommy Christophersen og politiet måtte nemlig vente på, at en dommer lavede en retskendelse, så man kunne hente hunden hjem.

Hård tid

Fyns Politi oplyser, at man fandt Bella hos en bekendt af den kvinde, som havde taget den. Ordensmagten tog den derefter til dyrlæge, inden Tommy Christophersen kunne få den tilbage.

- Det har været en hård tid, og jeg har nok også haft svært ved at forstå, hvorfor jeg ikke kunne få at vide, hvem der havde Bella.

Ifølge dansk hunderegister påstod kvinden, som Tommy Christophersen ikke kunne få udleveret  oplysninger om, at hun slet og ret havde købt terrieren.

Noget, som Tommy Christophersen siger, han aldrig kunne drømme om.

- Jeg har aldrig solgt Bella til nogen. Bella betyder alt for mig. Hun er jo min hund, siger Tommy Christophersen.

quote Jeg har aldrig solgt Bella til nogen. Bella betyder alt for mig. Hun er jo min hund

Tommy Christophersen

Han er lettet over, at Bella er hjemme igen, men siger, at det er en meget tryghedssøgende hund, han har fået hjem.

- Bella er hos mig hele tiden.

Trods sine oplevelser er hundeejeren ikke nervøs for, at det skal ske igen. Han mener, at det er en situation, man kun oplever én gang i sit liv.

Finder man en hund uden ejer, skal man nok genoverveje, om man vil registrere sig som besidder, for Fyns Politi oplyser, at kvinden, der havde taget Bella, er sigtet for tyveri.