Tvind-skole på charmeoffensiv

Kage, kaffe og åbne døre. Skolecentret i Nakkebølle ved Faaborg, der er ejet af Tvind, bød i dag naboerne indenfor på institutionen. Det sker som et led i en ny charmeoffensiv.

Institutionen er nemlig godt klar over, at mange folk har fordomme om stedet.
- Der har jo været rigtigt meget snak om Tvind. Både med positivt og negativt fortegn. Og det vil vi gerne gøre noget ved, og det skal ske ved, at folk selv kan komme ind og tage stilling, efter at de har snakket med os og set, hvad det drejer sig om., siger Lotte Sørensen, der er leder af Skolecentret i Nakkebølle.

I alt mødte 200 mennesker op til dagens åbent hus-arrangement, der skal være en årligt, tilbagevendende begivenhed. Under besøget kunne de nysgerrige gæster se bygningen indefra, tale med lærere og elever.

Det er den tidligere formand for Fyns Amts social- og psykiatriudvalg, Ib Dalsfledt, der står bag den nye, mere åbne facon.
- Det er vigtigt at åbne op for andre. Da jeg startede, sagde jeg til dem: "Ved I, hvad Tvind er kendt for? Tvind er kendt for en jernlås, der skal forceres af politiet. Og det skal der ændres på, siger Ib Dalsfledt til TV 2/FYN.