Unge filmer og deler sammenstød på trafikeret vej: Nu efterforsker politiet sagen

På Sundvejen ved Faaborg har der været flere episoder med en trafikkegle placeret midt på vejen. Nu efterforsker Fyns Politi sagen.

I weekenden har der været anmeldelser om flere episoder med en massiv afspærringsklods der har stået midt på Sundvejen ved Faaborg til fare for bilisterne.

Det bekræfter Fyns Politi overfor TV 2 Fyn.

Politiet er i fuld gang med efterforskningen, efter man er kommet i besiddelse af nogle mistænkelige videooptagelser.

- Vidner har set tre unge på stedet, og vi ved, at de, hvad vi formoder er gerningsmændene, har optaget en video af sammenstødet og delt det på sociale medier, siger politikommissær Rasmus Tyllesen til TV 2 Fyn.

- Vi undersøger nu, om der er videooptagelser fra stedet, der kan bringe os nærmere gerningsmændene.

quote Det er vanvittig farligt jo. Du ser den ikke, når du kommer mod keglen, fordi den ligger med bagsiden opad. Der er ikke nogen reflekser på eller noget. Du brager lige ind i den

Bent Nørregard Frantzen

Tale om tre episoder

Ifølge Fyens Stiftstidende har der været tale om tre alvorlige episoder fra samme vej. Her kunne avisen blandt andet fortælle om et ægtepar, der ramte en betonklods med forhjulet en søndag aften i december.

- Hele kofangeren er smadret, køler og aircondition er i stykker. Vi har fået bilen repareret for 19.000 kroner efter sammenstødet, fortæller Erik Madsen om sin og konens episode til avisen.

En anden bilist, der i weekenden dog nåede at undvige en trafikkegle på Sundvejen, var Bent Nørregaard Frantzsen. Fredag den 7. januar om aftenen var Bent Nørregaard Frantzen på vej hjem fra sit arbejde i Odense, da han på vej mod rundkørslen på Sundvejen pludselig måtte trykke hårdt på bremsen.

- Da jeg kommer tæt på, så kan jeg se, at en kegle ligger nede på vejen med den runde side fremad, og hvor jeg kun kan se bagsiden af keglen, siger Bent Nørregaard Frantzen til TV 2 Fyn.

Keglen er bevidst stillet midt på vejen

Der er tale om en trafikkegle, der primært bliver brugt til vejafspærring. Den har en massiv afspærringsklods, og så står der et refleksrør lodret op i luften. Men dette var ikke tilfældet her, fortæller Bent Nørregaard Frantzen.

- Jeg kunne ikke se nogen bremsespor eller noget, så jeg smider den så ind til siden i vejkanten. Jeg tænkte ikke mere over det, og så kørte jeg hjem.

Det er en trafikkegle som denne her, der var blevet stillet midt på vejen. Under episoden lagde trafikkeglen ned. Her vendte den afspærringsklodsen mod siden, hvor Bent Nørregaard Frantzen kom kørende fra.
Det er en trafikkegle som denne her, der var blevet stillet midt på vejen. Under episoden lagde trafikkeglen ned. Her vendte den afspærringsklodsen mod siden, hvor Bent Nørregaard Frantzen kom kørende fra.
Foto: Ole Holbech

Efterfølgende vælger Bent Nørregaard Frantzen at melde episoden til politiet, da han hører om flere lignende episoder fra selvsamme vej. Han mener, at nogen bevidst må have stillet den trafikkeglen midt på vejen.

- Det er vanvittig farligt jo. Du ser den ikke, når du kommer mod keglen, fordi den ligger med bagsiden opad. Der er ikke nogen reflekser på eller noget. Du brager lige ind i den, og når det så er rigtig mørkt - også selvom du har lys på bilen. For det ligger man jo ikke mærke til, siger Bent Nørregaard Frantzen.

Hvis nogen siger drengestreger - hvad siger du så?

- Jeg tænker, at sandsynligheden er stor, for at det kan være drengestreger. Der sker jo ikke så meget i disse tider, så jeg tænker, at der er nogen, der har tænkt, at de skal ud for at drille lidt rundt omkring og få lavet noget ballade af en eller anden art, siger Bent Nørregaard Frantzen.