I det fynske folks tjeneste

Unge lærer at bo selv

Et nyt tilbud lærer udsatte unge at bo for sig selv, før de for alvor kommer til at stå på egne ben. I "Det gule hus" i Ringe skal de unge lære at vaske tøj, lave mad og holde styr på økonomien.

Tilbuddet er rettet mod unge mellem 18 og 23 år, der har boet det meste af deres liv på sociale institutioner og har brug for vejledning før de skal stå på egne ben.

- Det kan virke skræmmende, når man så skal videre ud og bo selv. Her kan vi hjælpe dem, siger Michael Kvist, som er afdelingsleder i Det Gule Hus.

Mens de unge bor i Det gule hus er de enten i arbejde eller under uddannelse, og to medarbejdere hjælper dem samtidig med at etablere sociale netværk og holde styr på sit eget hjem.

- De kan øve sig her, hvor det ikke gør noget, hvis gryderne brænder på, fordi de har glemt at putte nok vand ved risene. Så lærer de bare at huske det til næste gang, siger Michael Kvist.

Det gule hus er den af Region Syddanmarks nye bo- og udslusningstilbud. og hører under den sociale døgninstitution Møllebakken.