Vandet i Årslev og Sdr. Nærå må igen drikkes

Forbrugere hos Årslev og Sdr. Nærå vandværker behøver ikke længere koge deres vand. Kogepåbuddet er ophævet.

Resultaterne fra vandprøverne kom tirsdag eftermiddag, og de viser altså, at der ikke er colibakterier i drikkevandet fra Årslev Vandværk.

1642 husstande og virksomheder i Årslev og Sdr. Nærå på Midtfyn har siden mandag eftermiddag været nødt til at koge deres vand, inden de brugte af det. Men det er altså slut nu.

Mandag fik vandværkerne udtaget i alt seks prøver, og laboratoriet har siden sendt resultaterne til kommunen. Prøverne fra Årslev Vandværk viste ikke tegn på bakterier, og prøverne fra ledningsnettet hos Sdr. Nærå Vandærk indeholdt ifølge kommunen ikke kritiske mængder bakterier.

Efter at have drøftet resultaterne emd Embedslægen, er kogeanbefalingen ophævet.

Forureningen stammer fra vandtanken på Sdr. Nærå Vandværk, hvor prøven indeholdt både E. coli bakterier og coloforme bakterier.

Vandværket har været lukket siden fredag, og det forurenede vand fra tanken kommer derfor ikke ud til forbrugerne. Sdr. Nærå Vandværk bliver først åbnet igen, når der er sikkerhed for, at vandet ikke er forurenet.
 
Der er stadig kogepåbud for de 6000 berørte husstande på Langeland. Prøverne fra vandværket her forventes at komme onsdag.