I det fynske folks tjeneste

Vemodigt farvel: Så lukkede slagteriet

Det absolut sidste stykke kød er skåret er skåret ud på Danish Crown i Faaborg. Nu er det slut.

1 af 2

Det er to år siden, Danish Crown i Faaborg meldte ud, at slagteriet i Faaborg lukker. Samlet set siger virksomheden farvel til over 400 medarbejdere. I går havde de sidste 76 folk deres sidste rigtige arbejdsdag. 

- Der er jo en speciel atmosfære og et kollegialt samvær på sådan en fabrik med mange forskellige nationaliteter. Den stemning, hygge og rå tone, vi har, den tror jeg ikke, man finder andre steder, siger Søren Skovgaard Andersen.

De sidste 28 år har han arbejdet hos Danish Crown. 10 af dem på slagteriet i Faaborg.

- Jeg er i et firma, der ikke vil lave varer hernede i Faaborg mere. Så det må man jo acceptere, selvom det er med blødende hjerte, siger Søren Skovgaard Andersen til TV 2/FYN.

00:17 Luk video

Torsdag skar han og kollegaerne det absolut sidste bacon i slagteriets historie. I dag mister de 76 medarbejdere officielt deres job.

- Det er en tung dag at være her i Faaborg på. Vi har godt nok vidst det i et par år, men det er ikke det fede job at skulle herned i dag, siger Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown og fortsætter:

- Man kan ikke lade være med at tænke på, hvad det er for en fremtid, der møder dem hernede. 

Det er en tung dag at være her i Faaborg på. Vi har godt nok vidst det i et par år, men det er ikke det fede job at skulle herned i dag

00:19 Luk video

Uvis fremtid for mange medarbejdere

Samlet set siger Danich Crown farvel til over 400 medarbejdere. En lille del er gået på pension eller er langtidssygemeldte. 159 har fundet nyt job, men 133 medarbejdere står stadig uden arbejde.

Søren Skovgaard Andersen er én af dem, der går en uvis fremtid i møde.

- Jeg skal ud og søge job, siger han og fortæller, at hele hans familie har arbejdet på slagteri, så han er kommet på slagteri, siden han var dreng.

- Det bliver meget svært at skulle sige fra, men man må ud og finde et andet arbejde, hvis man kan, siger Søren Skovgaard Andersen.

- Vores erfaring er heldigvis, at slagterimedarbejdere langt hen ad vejen er eftertragtet arbejdskraft. Vi kan se allerede nu, at en hel del er kommet i arbejde her i området, og vi kan høre positive toner rundt omkring, siger Jens Hansen og fortsætter:

- Vi håber, det bliver ligesom i Esbjerg, hvor vi sidst lukkede en større afdeling. Efter et års tid, var stort set alle i arbejde.

I dag kl. 14.30 sender TV 2/FYN direkte fra Faaborg Havn, hvor vi blandt andet ser tilbage på slagteriets betydning for byen gennem 127 år.