Vester Hæsinge: Tæt på nyt liv i lukket skole

Den lukkede Vester Hæsinge Skole kan blive byens nye aktivitetshus. Skolen er udvalgt til at gå videre i et landsdækkende udviklingsprojekt.

Folkeskolen i Vester Hæsinge er sammen med to andre skoler i Ringkøbing-Skjern og Nykøbing Mors udvalgt til at gå videre til den endelige udviklingsfase i Lokale og Anlægsfondens særlige indsats for nye aktiviteter på lukkede folkeskoler.

I foråret inviterede fonden lokale ildsjæle og arkitekter til at søge om deltagelse i det særlige projekt. I juni gik fem skoler videre, og nu er tre skoler altså udvalgt til det endelige opløb.

Hvis de tre projekter opnår et tilfredsstillende niveau, vil de kunne få støtte fra fonden til at omdanne de lukkede skoler til nye aktivitetshuse.

I Vester Hæsinge bliver der arbejdet på projekt "X-huset", som skal være byens nye mødested med bokseklub, cykelværksted og cykelbaner.

- Der er lavet et meget flot og engageret arbejde i både lokalområdet og på tegnestuerne for alle fem projekter. Derfor har det været svært at udvælge de tre projekter, der nu går videre, siger direktør i Lokale og Anlægsfonden Torben Frølich og fortæller, at projekterne skal inspirere andre byer med lukkede skoler.

Bag projektet i Vester Hæsinge står Mutopia Arkitekter, OBH Ingeniører, Colliers International Danmark og Mikael Eriksen, som er antroprolog og kunstner.