I det fynske folks tjeneste

Yngste danske deltager: Kæmpetalent fra fynsk efterskole udtaget til OL

Den blot 18-årige Anna Emilie Møller er blevet udtaget til OL efter sin danske rekord på 3000 meter forhindringsløb.

Foto: Bax Lindhardt, Scanpix

Hun har ikke engang løbet på distancen i et år, men nu kan det blot 18-årige kæmpetalent Anna Emilie Møller se frem en tur til Rio de Janeiro og deltagelse ved OL i atleternes 3000 meter forhindringsløb.

Torsdag morgen er hun nemlig officielt blevet udtaget af Danmarks Idræts Forbund, efter at hun i sidste uge klarede OL-kravet med mere end tre sekunders margin, da hun satte dansk rekord med tiden 9.41,43 minutter.

- Det er en drøm, som nu er blevet til virkelighed. Det var det, jeg gik efter, og nu har jeg opfyldt mine egne forventninger. I de første to runder havde jeg lidt svært ved at finde rytme, fordi jeg var virkelig nervøs.

- Men efter de to første vandgrave kørte det bare. Det er ret sjældent, at jeg er tilfreds, når jeg har løbet, så det var virkelig rart, siger Anna Emilie Møller i en pressemeddelelse fra DIF.

Hun var egentlig en del af ungdomslandsholdet i basketball, men blev opdaget, da hun som elev på Hjemly Idrætsefterskole i Hillerslev ved Ringe vandt 10 km landevejsløb ved DM for efterskoler i Strib, og sidste sommer blev løb hendes førsteprioritet.

- Jeg drømmer om, at nå så langt som muligt blandt de bedste i verden. Jeg kan ikke sige, hvilken distance det ender med at være på. Jeg ved godt, at jeg kæmper mod en masse afrikanere, men det handler om at blive så god som muligt og vide, at jeg har udnyttet mit potentiale fuldt ud, siger Anna Emilie Møller.

Hun bliver den første danske kvinde nogensinde ved et OL på 3000 meter forhindringsløb - og den yngste danske atletikudøver ved et OL siden 1912.

- I Anna Emilie Møller har dansk atletik et helt særligt talent. At klare OL-kravet på 3000 meter forhindring i sin kun fjerde konkurrence er intet mindre end fabelagtigt. Jeg glæder mig til at se, hvad hun kan drive det til både i Rio, men ikke mindst fremadrettet, siger DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt.

Anna Emilie Møller har stadig et stykke op til verdensrekorden, der lyder på 9.07.00 minutter og blev sat for ti år siden af russiske Tatyana Petrova.