I det fynske folks tjeneste

Facebook: Vi er ikke sikre på Odense endnu

Facebook kigger på Odense, men har endnu ikke forpligtet sig til at bygge et nyt datacenter i Tietgenbyen i Odense. Det oplyser en talsmand til TV 2/FYN

Foto: Jonathan Nackstrand, Scanpix

En talsmand fra Facebook bekræfter i dag overfor TV 2/FYN, at virksomheden kigger på Odense, men afviser samtidig, at der er truffet en endelig beslutning om at bygge et nyt datacenter i Tietgenbyen i Odense. 

Søndag kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at det sociale medie er på vej med et gigantisk datacenter, der skal ligge syd for Odense. Der skulle være tale om en milliardinvestering. 

Vi har endnu ikke truffet den endelige beslutning om at komme til Danmark.

Peter Münster, Corporate Communications Manager, Facebook i Norden. 

Ifølge avisens oplysninger vil Facebook bygge tre store serverhaller og yderligere en række tilbygninger på i alt 184.000 kvadratmeter under tag i erhvervsområdet Tietgenbyen. Dermed bliver datacentret større end Rosengårdcentret. 

Men selvom området allerede overvåges af sikkerhedsvagter og er omsluttet af et nyt hegn, så afkræfter Facebook, at der skulle være truffet en endelig beslutning om opførelsen af det nye gigantiske datacenter. 

- Vi har endnu ikke truffet den endelige beslutning om at komme til Danmark. Det tager år at få en grund klar til et nyt datacenter, derfor er vi altid på udkig efter nye potentielle steder, imens vi udvider vores globale infrastruktur. Ved at forberede dette på forhånd kan vi rykke hurtigt, når vi har brug for mere kapacitet. Men vi har ikke forpligtet os til noget endnu, skriver Peter Münster, der er Corporate Communications Manager i Facebook i Norden. 

Herunder kan du selv se den grund, hvor det nye datacenter måske kommer til at ligge.