I det fynske folks tjeneste

Fjernvarme Fyn forhandler med Facebook om overskudsvarme

Overskudsvarme fra Facebooks kommende data-lager i Tietgenbyen ved Odense kan alligevel ende med at varme fynske hjem.

00:08

- Vi er i en positiv dialog med Facebook, siger direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn. Video: Alexander Aagaard

Facebook forhandler nu med Fjernvarme Fyn om den overskudsvarme, som det kommende datacenter i Odense vil generere. Det bekræfter Fjernvarme Fyn.

- Vi er i en positiv dialog med Facebook og er i gang med at undersøge mulighederne og potentialet for at udnytte overskudsvarmen fra det her nye datacenter, siger direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn.

Da nyheden om Facebooks datacenter kom frem for to uger siden, afviste firmaets europæiske driftschef ellers, at der var planer om at udnytte overskudsvarmen.

Læs også Kæmpe like fra Odenses borgmester: Velkommen Facebook

Men Facebook og Fjernvarme Fyn forhandler nu om at udnytte overskudsvarmen, siger direktør Jan Strømvig.

- Vi er interesserede i at udnytte overskudsvarmen og få mere grøn og vedvarede energi ind i fjernvarmesystemet, siger direktør Jan Strømvig.

Fjernvarme Fyn udnytter i forvejen overskudsvarmen fra en lang række virksomheder i Odense.

Læs også Minister: Vi skal udnytte overskudsvarme fra Facebook

- Vi udnytter alt god overskudsvarme. Vi modtager i dag overskudsvarme fra både store og små virksomheder. Det gælder trykkerivirksomheder, fra en kompressor, fra jernstøberiet Tasso og fra ølbrygningen hos Albani. Det er fjernvarmens DNA at udnytte masse af kilder af overskudsvarme, så det ikke går tabt til gråspurvene, fortæller Jan Strømvig.

Branceforeningen Dansk Fjernvarme skønner, at overskudsvarmen kan opvarme op til 30.000 huse, men det tal kan Fjernvarme Fyn ikke bekræfte.

- Vi forventer, at Facebook vil blive en af de større leverandører af overskudsvarme, vi får. Vi tæller i tusinder af husstande, der vil kunne få varme derfra, men vi er ikke helt færdige med beregningerne endnu, siger Jan Strømvig.

Facebooks datacenter i Odense skal stå færdigt i år 2020.

00:46

- Vi er i en positiv dialog med Facebook, og er i gang med at undersøge mulighederne og potentialet for at udnytte overskudsvarmen fra det her nye datacenter, siger direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn.

Luk video