I det fynske folks tjeneste

Greenpeace: Hvad er Facebooks plan?

Greenpeace hilser Facebook velkommen, men efterspørger Facebooks konkrete plan for kun at benytte sig af Grøn energi.

Facebooks Niall McEntegart under præsentationen af det kommende datacenter i Odense. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Facebook lover, at selskabet vil køre sit nye datacenter på 100 procent vedvarende energi.

Greenpeace glæder sig over den udmelding, men pointerer samtidig, at det er vigtigt, at selskabet fremlægger en konkret plan for, hvordan det skal sikres.

- For at vi virkelig skal klappe i hænderne, bliver det afgørende, hvordan Facebook vil sikre sig, at deres store elforbrug rent faktisk vil blive dækket af nybygget vedvarende energi, siger Mads Flarup Christensen, generalsekretær hos Greenpeace i Norden.

Læs også Energiminister: Facebook-center falder ind i grøn trend

Han forklarer videre:

- Det vil ikke være nok, hvis Facebook bare køber sig ind i den eksisterende strøm fra vind, vand og sol på det nordiske el-marked. Gør de det, vil det betyde, at Facebook vil tage en stor del ud af Danmarks samlede “pulje” af grøn strøm.

Og det vil altså ifølge generalsekretæren blot medføre, at strømmen bliver sortere for os andre - og dermed øge den samlede CO2 udledning.

Mads Flarup Christensen kan dog ikke lade være med også at glæde sig:

- Når nu der skal bygges store strømslugende datacentre i Danmark, er det godt, at det netop er Facebook, der gør det. Det er et selskab, der har, vist at de tager klimaudfordringen seriøst og systematisk sikrer, at deres anlæg bruger vedvarende energi, siger Mads Flarup Christensen, generalsekretær hos Greenpeace i Norden.